Taidepappilan yö tarjoaa etelän tulta ja tunnelmaa

Taidepappilan kesän päätösjuhlaa vietetään 14.:ttä kertaa. Yö-tapahtuma alkoi kuumana kesänä 1997, jolloin näyttelyvieraat pyrkivät näyttelyyn illalla ja yöaikaan. Tapahtuman piti olla kertaluontoinen, mutta yöstä pidettiin niin paljon, että se oli pakko toistaa.

Tämän kesän yö painottuu kuubalaisrytmeihin ja tunnelmiin. Tropical Boysin pojat Tampereelta pyrkivät vapauttamaan yleisön turhasta jäykkyydestä ja pistävät lanteet keinumaan. Esko Vuorinen soittaa conga-rumpuja, Janne Tuomi timbale- ja bongo-rumpuja. Risto Penttinen laulaa ja soittaa kosketinsoittimia, Harri Jokihaara soittaa saksofonia ja Pentti Mäkiharju bassoa.

Tamperelaiset breikkari-pojat tanssivat miten päin vain ja akrobaattisia temppuja tehden. Kun kuumien katujen tanssijat Arttu Halmetoja, Timo Viljanen ja Sami Faarpyöli saapuvat maaseudulle.

Illan aikana valo muuttuu hämäräksi ja laskeutuu yön pimeys, jolloin syttyvät monet sadat lamput ja tuliroihut – alkaa mystinen valojen ja varjojen leikki. Flamman Fire Ladyn latinoteemainen tulishow päättää yön. Fire Lady on kangasalalainen Tintti Mikkonen, joka valmistaa itse nahkaiset esiintymisasunsa.

Taidenäyttely on auki yön ajan, sekä seuraavana päivänä 18.8. kello 12–18. Yökahviota pitävät Palokunnan naiset.

Taidepappilan yö lauantaina 17.8.13 kello 20–24. Ohjelma alkaa kello 21.