Tenukepit uusivat voittonsa

Sahalahden Taustialan kentällä pelattiin tänäkin vuonna kunnan jalkapallosarjaa kesäsunnuntaisin aina kesäkuusta elokuun toiseen sunnuntaihin saakka. Samoja joukkueita viime vuodesta oli neljä eli Liutun Lapa, Taustialan Pakkalan Veikot sekä viime vuoden kaksi parasta Tenukepit ja AC Straikkers.

Uutena joukkueena kavereiden suosittelemana saatiin mukaan Goodman Club, josta osa on Kisan jääkiekkopelaajia. Viiden joukkueen voimin pelattiin kaksinkertainen sarja, joista pisteiden perusteella kaksi parasta pelasivat finaaliottelun. Pelit pelattiin kuudella pelaajalla. Joukkueisiin pyrittiin kasaamaan 10–15 henkilöä, jotta vaihtopelaajat riittävät. Viime vuoden finaalille saatiin uusinta, sillä siihen raivasivat tiensä runkosarjan voittaja AC Straikkers ja toiseksi tullut Tenukepit.

Ensimmäinen 25 minuutin puoliaika näytti olevan ACS:n hallintaa heidän ahdistaessa hyökkäystä jatkuvasti Tenukeppien maalin suuntaan. Alkuvaiheilla tuli pahan näköinen törmäys selkään juosten, josta vapaapotku ACS:lle, mutta maalivahti saa sen hienosti kiinni. Kun on pelattu 15 minuuttia, niin Tenukepit nousee vahvemmin hyökkäämään, ja painostuksen johdosta saa maalin 17 minuutin kohdalla. Muutama minuutti sen jälkeen ACS tasoittaa 1–1. Peliaikaa on jäljellä enää neljä minuuttia, kun Tenukepit laukoo maalia kohti, mutta maalivahti saa kiinni. Pallo kimpoaa kuitenkin irti, mistä Tenukepit saavat maalin. Tilanne on 2–1 ensimmäisen puoliajan jälkeen.

Toista puoliaikaa on pelattu 11 minuuttia kun Tenukepit vahventaa johtoaan 3–1. Finaali herätti pelaajissa selvästi paineita ja voitontahtoa, sillä ottelussa nähtiin paljon läheltä piti -tilanteita, joista huudeltiin puolin ja toisin. Pelattuna 14 minuuttia kun ACS pienentää eroa 2–3. Tämä puoliaika selkeästi Tenukeppien johdossa, ja he tekevätkin maalin ajassa 22 minuuttia sekä uudestaan viimeisillä sekunneilla, joten koko ottelu ja kesän mestaruus Tenukepeille voitolla 5–2. Voittajajoukkueessa pelasivat Toni Selänpää, Mikko Särkimäki, Jussi Pölönen, Jouni Rantala, Miika Parkkonen, Miika Myllymäki, Teemu Mathlin, Ville Korpela, Joonas Mäkinen, Vesa Parkkonen, Jussi Palkonen ja Janne Raunio.