Pitsit kireällä Touhulan Yössä

Touhulan Yö 23.8. on vuoden vehkajärkisin tapahtuma.

Vehkajärven näytelmäpiirin yönäytös huipentaa Touhulan yön.

Alkuyötä tahdittaa Karampa, joka nostattaa kello 20 alkaen soitollaan tunnelmaa kohti huipennusta eli Vehkajärven näytelmäpiirin esittämää näytelmää Arsenikkia ja vanhaa pitsiä. Näytelmä alkaa kello 22. Pääsyliput myydään ovella jonotusjärjestyksessä. Etuilijat ohjataan päättäväisesti muikunpaistoon.

Pihajuhlaosuus on avoin tilaisuus. Juhlan aikana koetaan tarkkuuskävelyn SM-mittelöt, pelataan porttipelin maakuntasarja, heitetään sylipitsiä ja nyplätään luovuutta vaativa pitsivitsi täysin uudella tavalla livekapuloilla.

Pihajuhlan kurmeeosuus on perinteistä muikunpaistoa, kahvia ja makkaraa tosi nälkäisille. Ateriointi sujuu joko Heinäkuoron tai Karampan musisoinnin aikana. Järjestäjät suosittavat kuitenkin, ettei Karampan yllätyssolistien, punkinpistämän lauluyhtye Pitsipunkkien, esityksen aikana aterioida. Vaara ruuan menemisestä väärään kurkkuun on ilmeinen. Pitsipunkit lupaavat laulaa näytelmän Arsenikkia ja vanhaa pitsiä minuutissa ja viidessä sekunnissa.

Touhulan Yössä jännitystä janoaville katsojille on tarjolla näytelmän väliajalla mahdollisuus kokea Brewesterin sisarusten seljaviinin taivaallinen makuelämys. Sisarukset lupaavat tietenkin seljaviinin maistajien pysyvän hereillä ainakin koko toisen näytöksen ajan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?