Dingo pääesiintyjänä Krouvin Kesäfestissä

Sahalahden suven kruunaa viikonloppuna Krouvin Kesäfest. Lauteille nousee 1980-luvun suosikkiyhtye Dingo.

Kesäfestit huipentavat viikonloppuna Sahalahden Krouvin kesäkauden. Lauantaina lavalle nousee Kievarin kaikkien aikojen kovin kiinnitys, 1980-luvulla Suomen sekoittanut Dingo. Perjantain pääesiintyjä on The Cower Point, joka käännytti satoja uusia ystäviä rockuskoon kesän Kirkastusjuhlilla.

– Tapahtuma on herättänyt mukavasti kuhinaa sekä kylällä että Facebookissa. Esimerkiksi maanantaina sivulla kävi 1700 kiinnostunutta, Miia Kinnari kertoo.

Karkelon lähestyessä ennakkoliput ovat käyneet hyvin kaupaksi. Kinnari lupaa kuitenkin, että ainakin alkuillaksi tikettejä riittää myös ovelle.

Krouvi kasvaa kesän päätösfestarin ajaksi 500 asiakaspaikan keikka-areenaksi. Esiintymislavat nousevat Krouvin edustalle. Kahdella ulkolavalla musiikki soi iltakahdeksasta puoli yhteen. Sen jälkeen meno jatkuu sisätiloissa kolmeen saakka.

– Erityisen innoissani olen siitä, miten paljon on mennyt kahden päivän lippuja. Väki ei ole tulossa katsomaan pelkästään Dingoa, vaan viettämään riehakasta maalaisfestariviikonloppua, Kinnari sanoo.

The Cower Point soittaa rockklassikot jopa alkuperäisesittäjiä verevämpinä versioina.

Perjantain lipunmyynnissä näkyy myös uskollinen fanijoukko, jonka coverbändien kärkikaartiin lukeutuva The Cower Point tuo mukanaan lähes joka keikalle.

Kesäfestin perjantain teemana on 1990-luku. Sekä illan aloittava Supermonster, pääesiintyjä The Cover Point että tiskijukka soittavat kaikki 90-luvun rockia ja poppia.

Kasarilauantain pääesiintyjä Dingo edustaa 1980-luvun ehdotonta huippua Suomirockissa. Myös Vapaamatkustajien akustisessa keikassa ja Oskari Salaman päiväkirjojen setissä huomioidaan illan teema.

Krouvi järjesti kesän päätösfestarin ensimmäistä kertaa viime vuonna, joskin pienemmässä mitassa kuin tänä vuonna.

– Me ei puhuta kesän päätöksestä, vaan Kesäfestistä. Sääennusteetkin lupailevat, että vielä on kesää jäljellä. Ja mikä sen hienompaa kuin kunnon bileet hämärtyvässä, mutta lämpimässä loppukesän illassa. Sadekaan ei haittaa, sillä suuri osa festarialueesta on katettua tilaa, Miia Kinnari sanoo.