Palautetta Luopioisten tiekirkkokesästä

Luopioisten tämänkesäinen tiekirkkotoiminta on saatu päätökseen. Kirkkomme keskittyy taas tavalliseen palveluunsa ja viettää samalla kahden vuosisatansa juhla-aikaa. Nyt on kuitenkin aika miettiä ja koota talteen, mitä tiekirkkotoimintaa kehittäviä ajatuksia on jäänyt päättyvältä kaudelta mieleen. Kysymys kohdistuu heille, jotka toimivat kesän aikana päivystäjinä kirkossa, mutta myös heille, jotka tutustuivat kävijöinä kirkkoon – ja myös heille, joilla on tarjota muista perusteista käsin tiekirkkotoimintaa kehittäviä ehdotuksia.

Vuosi sitten tässä lehdessä iloittiin siitä, että Luopioisten tiekirkossa oli ollut kävijöitä edellisvuotta enemmän. Sama ilo voi jatkua tämänkin kesän jälkeen, kun kävijöitä oli nyt vuorostaan enemmän kuin viime vuonna.

Tämän tyytyväisyyden pohjalle voi nyt rakentaa pohdinnan alkaen päivänmääristä ja kellonajoista. Tiedämme, että seurakunnan toiminta perustuu käytännössä seurakuntalaisiin, heidän rahoitukseensa. Tiekirkkopäivystäjinä toimivat seurakuntalaiset.  Jo usean vuoden ajan eri järjestöt ovat ottaneet vastuulleen jonkin päivystysjakson. Tämä on helpottanut järjestelyjä. Kiitokset tästä järjestöille ja niiden jäsenille! Päivystäjille on pyritty tarjoamaan pieniä tietoiskuja kirkkomme ja esimerkiksi niiden kuvallisen sanoman taustasta.

Mutta miten päivystäjiä muulla tavoin varustetaan? Harvoin me päivystäjät tiedämme hautausmaan haudoista kaikkea siitä, mitä meiltä kysytään. Nyt on jo aika varautua uuteen kauteen.

Olemme kappalaisemme Janne Veston kanssa sopineet, että kutsumme kaikkia tiekirkosta kiinnostuneita tiistaina 3. 9. kello 18 Luopioisten seurakuntakeskukseen, Pereentie 1, keskustelemaan tiekirkkokokemuksista ja antamaan palautetta ja tukemaan toiminnan kehittämistä.

Esko Koskenvesa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?