Syystorille sopii myyntipöytiä ja ohjelmaa

Luopioisten torikahvilaa pitävä Päivi Siren kiittelee haitarinsoittajia ja muita muusikoita, jotka tuovat torille tunnelmaa.

Luopioisten torielämä on vilkasta ja tunnelmallista etenkin kesäaikaan. Toria piristävät ”harrastajakauppiaat”: omenoihin ja kurpitsoihin hukkuva tai ahkera marjastaja ja sienestäjä kauppaa satoa mehuiksi, hilloiksi ja piirakoiksi jalostettuna. Lapset kierrättävät käyttämättömäksi jääneet lelut, lehdet ja harrastusvälineet uusiokäyttöön ja keräävät samalla taskurahaa. Myös aittojen ja vinttien vanhat aarteet löytävät uuden kodin toripöydissä.

Torilla vietetään Syystoritapahtumaa ennen kauniin syysväriloiston tuloa ja maastoon ilmestyvää lehtimattoa.

Luopioisten toriväki piristää kylää syystorilla lauantaina.

Lauantaina 31.8. kello 9–13 järjestettävälle Syystorille toivotaan tarjolle etenkin kesän satoa. Myös taide, kirpparipöydät ja muut tavarat monipuolistavat elävän torin valikoimia.

– Haitarin soittaja tuo tunnelmaa toripäivään. Olisi kiva, jos saisimme paikalle myös joitain pelejä, esimerkiksi mölkyn tai muita heittopelejä, torikahviota pitävä Päivi Sirén sanoo.

Toripäivän arvonnassa veikkaillaan syyskurpitsan painoa. Syksyyn kuuluvaa ruispuuroakin löytyy jälleen nautittavaksi voisilmän kera.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?