Missä liput valapäivänä?

Panssariprikaatin lippu tuotiin valatilaisuuteen asianmukaisin menoin, mutta urheilukentän lipputangot seisoivat tyhjinä.

Pälkäneen urheilukentän suurtilaisuudet eivät menneet ihan putkeen kunnan osalta.

Perjantainen valatilaisuus oli ikimuistoinen päivä sadoille alokkaille ja heidän omaisilleen. Panssariprikaatin lippu tuotiin paikalle asiaankuuluvin menoin, mutta urheilukentän kaikki viisi lipputankoa seisoivat tyhjinä. Suomen lippua ei näkynyt missään.

Tämä on isänmaallinen kylä. Vaikka säästöjen aikaa eletäänkin, niin ei kai kunnan talous voi olla liputuksesta kiinni. Liput olisivat saaneet hulmuta perjantaina urheilukentän lisäksi myös julkisten rakennusten lipputangoissa.

Ja pahaa teki seurata veteraaneja, jotka olivat saapuneet paikalle puvut päällä ja prenikat rinnassa. He saivat haahuilla väen seassa oman onnensa nojassa, sillä heille ei ollut tuotu istumapaikkoja.

Valatilaisuutta oli aikaa suunnitella puolitoista vuotta. Kai siinä ajassa olisi ehtinyt hankkia paikalle muutaman bajamajankin. Nyt ainoaan vessaan oli pitkä jono.

Kostian 300-vuotisjuhlien kuvaelmakaan ei mennyt ihan nappiin. Muistan edelleen Kostianvirran taistelun 250-vuotisjuhlat Nenäpään kentällä. Panssarivaunut nousivat ylös rannasta, kun silloin näytettiin, miten taistelu siihen aikaan olisi tapahtunut. Tällä kertaa kentällä pyörähti pari hevosta.

Martti Soininen