Sipilä ei onnistunut kaventamaan piste-eroa

Sahalahden Matti Sipilällä on vielä pienet saumat mönkijäkrossin veteraaniluokan mestaruuteen ennen viimeistä osakilpailua.

Kilpailu sarjan voitosta käydään Sipilän ja Hyvinkään Janne Tägtströmin välillä. Tägström on ajanut kaikissa kuudessa lähdössä kahden parhaan joukkoon. Sipilän saldoa rasittavat kolmostilat Alavuden avausosakilpailusta ja Iisalmen toisesta osakilpailusta.

Kahden startin kolmostilat uhkaavat pudottaa Matti Sipilän veteraanicupin kakkoseksi.  Kuva: Markku Laukka

Sipilä voitti Iisalmessa ensimmäisen erän, mutta kävi toisessa startissa sen verran puskan puolella, että ehti maaliin vasta kolmantena.

Viime viikonloppuna mönkijät ja sivuvaunumoottoripyörät ajoivat SM-pisteistä Orimattilassa. Sipilä voitti veteraaniluokan avauslähdön ja kaasutteli toisessa lähdössä Tägtströmin kannoilla ruutulipulle. Niinpä tilanne SM-pistetaulukossa ei muuttunut miksikään: Tägström lähtee Lappeenrannan päätösosakilpailuun seitsemän pisteen etumatkan turvin, joten häneltä vaadittaisiin epäonnistumista jommassakummassa lähdössä, jotta Sipilä voisi nousta mestariksi.

Kangasalan Jouni Tägström vienee luokan kolmostilan. Hän on jäänyt Sipilästä jo 22 pistettä. Orimattilassa ero kasvoi hieman, sillä Tägström ajoi neljänneksi ja viidenneksi.

 

Tuomas Bährendin tavoite katkasi

Tuomas Bährendin tavoite päästä joka lähdössä maaliin ei toteutunut. Kuva: Markku Laukka

Mönkijäkrossin SM-sarjan toinen sahalahtelaiskuski Tuomas Bährend kilpailee yleisessä sarjassa. Lajin aloittelija asetti ennen kautta tavoitteekseen selvitä joka lähdössä maaliin.

Kaksi viimeistä osakilpailua ovat olleet melkoista rimpuilua, ja lopulta tavoitekin karkasi käsistä.

– Iisalmen ensimmäisessä startissa en päässyt ollenkaan rataan kiinni, ja sijoitus oli ynnämuiden joukossa. Toisessa erässä olisin voinut päästä johonkin, mutta sitten hajosi laite. Orimattilan kisa jatkui samoissa merkeissä: ensimmäisessä erässä päädyin turvalleni, kun raidetanko petti. Toisessa startissa kolaroin ja nilkutin maaliin viimeisenä.

Kolarissa oli aineksia isompaankin onnettomuuteen, mutta lopulta sekä mies että mönkijä selvisivät pintanaarmuilla.

– Hengissä on selvitty vielä toistaiseksi. Sain jopa kolarin jälkeen raahattua pelin varikolle, ja pääsin mukaan toiseen erään.

Kahdessa viimeisessä osakilpailussa jäännöspisteitä kerännyt Bährend lähtee syyskuun puolivälissä ajettavaan SM-sarjan päätösosakilpailuun yhdeksänneltä sijalta.

– Treenata pitäisi, jos meinaisi ajoaan ja sijoitustaan parantaa. Mutta näin syksyllä ei oikein kerkiä, kun pitää pyöriä isommilla koneilla pelloilla.

Mönkijäkrossin SM-sarjaa johtavalta Olli Koskelalta riittää päätösosakilpailussa osanotto mestaruuden varmistamiseen. Neljä lähtöä kuudesta voittanut ja lopuissa kahdessa kakkoseksi kaasuttanut Koskela lähtee Lappeenrantaan turvallisen 28 pisteen eron turvin. Sarjan kakkostilasta kilpailevat Jani Saarinen ja Lasse Ruotsalainen.

Orimattilassa ajettiin viikonloppuna myös sivuvaunuluokan SM-pisteistä. Kangasalan Topi Tala kaasutteli Jussi Veräväisen kanssa toisen startin voittoon. Avauslähdössä kaksikko oli Tanel Reesnan ja Ilvars Skultansin jälkeen kakkonen.

 

ATV SM-sarjan pistetilanne ennen Lappeenrannassa 17.9. ajettavaa viimeistä osakilpailua. 1)  Olli Koskela KauhMK 144, 2) Jani Saarinen VMK 116, 3) Lasse Ruotsalainen Y-SMK 104, 9) Tuomas Bährend QRF 67.

MXATV Veteraani Cupin pistetilanne ennen viimeistä osakilpailua. 1) Janne Tägtström 141, 2) Matti Sipilä 134, 3) Jouni Tägström 112.