Mielenterveys: Luopioisiin perustetaan mielenterveyskuntoutujien vertaistukiryhmä

Syksy pimenee, Tuike laajenee

Eila Rautakoski toimii Tuikkeen vertaistukiryhmien ohjaajana monen vuoden kokemuksella.

Kangasalan Mielenterveysyhdistys ry:n Pälkäneen osasto Tuike perustaa mielenterveyskuntoutujien vertaistukiryhmän Luopioisiin. Pälkäneellä on jo kolme vuotta kokoontunut vastaava ryhmä, jonka toimintaan osallistuu viitisentoista henkilöä.

Luopioisten ryhmä alkaa kokoontua Yhdistysnurkalla (Keskitie 5)  joka toinen maanantai kello 10.00–12.00 16.9. alkaen. Ryhmää ohjaa Eila Rautakoski, joka toimii myös Pälkäneen ryhmään vetäjänä.

Tuikkeen vertaistukiryhmiin voivat osallistua mielenterveyskuntoutujien lisäksi heidän läheisensä, jo kuntoutuneet tai muuten asiasta kiinnostuneet. Kokoontumiskerroilla vaihdetaan kuulumisia kahvikupillisen ääressä ja käsitellään erilaisia tunteita ja kokemuksia.

– Pälkäneen Pirtillä on kokoonnuttu talvikaudella joka torstai ja kesä- heinäkuussakin joka toinen viikko. Kokoontuminen on odotettu hetki, koska siellä voi turvallisesti jakaa ilot ja surut toisten kanssa tietäen, että niitä ei kerrota ryhmän ulkopuolella. Monet kokevat vertaistuen erittäin hyväksi asiaksi omassa jaksamisessaan, Eila Rautakoski kertoo.

Tuike järjestää jäsenilleen myös muuta virkistysohjelmaa, kuten retkiä ja myyjäisiä, yhdessä yhteistyötahojen kanssa. Torstaisin Yhdistysnurkalla kokoontuu liikuntaryhmä.

Tuikkeen suosio on yllättänyt osaston vetäjänkin. Pälkäneen osastoon kuuluu jo yli 50 jäsentä ja kannatusjäsentä.

– Työ on palkitsevaa ja mielenkiintoista, olen viihtynyt hyvin nämä vuodet. Ryhmissä kohtaa vaikeita asioita, mutta vastapainoksi iloitsemme aina yhdessä, kun jollekulle tapahtuu jotain hyvää, Eila Rautakoski kertoo.

Häneltä saa lisätietoja ryhmistä soittamalla numeroon 040 5333504.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?