Kostian koulun pojat sarjansa kakkosia

Kostian koulun pojat sijoittuivat C-sarjan sukkulaviestissä kakkoseksi.

Liikenne puuroutui tiistaina Pyynikillä, kun lähes 1800 juoksijaa kokoontui sankkojen kannustusjoukkojen kanssa perinteisiin viestikarnevaaleihin.

48. kertaa järjestetyssä tapahtumassa tytöt ja pojat kilpailevat sukkulaviestissä alakoulujen, yläkoulujen ja lukioikäisten sarjassa. Lisäksi yläkoulujen sarjassa juostaan aitaviesti ja lukioikäisten sarjassa myös ruotsalaisviesti eli 1000 metrin viestikisa.

Pälkäneen Kostian koululta oli alakoulujen sukkulaviestissä mukana sekä tyttö- että poikajoukkue. Ne kilpailivat C-sarjassa, jonka parhaat nousevat ensi vuodeksi kovempiin sarjoihin.

Paremmin Kostian joukkueista pärjäsivät pojat, jotka juoksivat C-sarjassa kakkoseksi. Viestiä veivät Arttu Aaltonen, Janrik Hermunen, Ilari Hurskainen, Nico Koski, Santeri Piiroinen, Lauri Siiro, Henri Tikka ja Janus Veckman.

Kostian koulun tytöt sijoittuivat C-sarjan sukkulaviestissä kymmenenneksi. Joukkueessa juoksivat Bettina Ahonen, Mila Ahonen, Kati Ahoua, Saara Makkonen, Nelli Palomurto, Julia Piekkari, Roosa Taipale ja Aino Valkeapää.

 

Suorama ja Vatiala mukana pääsarjassa

Suoraman koulun tytöt nostattivat joukkuehenkeä ”sotamaalauksilla”. Suorama sijoittui neljänneksi alakoulun tyttöjen pääsarjassa.
Pitkäjärven koulu pokkasi pronssimitalit avauslajista aitajuoksuviestistä.

Tampereen alueen kovimmat viestijoukkueet kilpailevat pääsarjassa. A-sarjan joukkueet ovat pääasiassa suuria kouluja, jotka ovat pärjänneet edellisvuosien viesteissä.

Kangasalta alakoulujen kuninkuusluokissa kilpaili kolme koulua: Suorama ja Vatiala sekä tyttöjen että poikien kisassa ja Kirkkoharjun koulu poikien sukkulaviestissä.

Parhaiten pärjäsivät Suoraman tytöt, jotka juoksivat alakoulujen A-sarjassa neljänneksi. Pronssitila jäi vain sekunnin kymmenysosan päähän. Suoraman tytöt olivat lähes kolme sekuntia nopeampia kuin saman koulun pojat, jotka jäivät omassa kisassaan 17. tilalle.

Vatialan koulu sijoittui poikien A-sarjan kisassa viidenneksi ja tytöissä kuudenneksi. Kirkkoharjun koulu oli tyttöjen sukkulaviestissä A-sarjan seitsemäs.

Alakoulujen B- ja C-sarjojen kisoissa Kangasalan kouluista parhaiten pärjäsi Huutijärvi, joka oli kuudes poikien B-sarjan sukkulaviestissä. Liuksiala selvisi samalle sijalle C-sarjassa.

Kangasalan yläkoululaiset pokkasivat pronssia aitaviestissä. Tyttöjen sukkulaviestissä Kangasalan yläkouluista paremmin pärjäsi viidenneksi sijoittunut Pikkola, poikien kisassa kahdeksanneksi juossut Pitkäjärvi oli parempi.

Lukioiden ja ammattikoulujen sarjassa Kangasalan lukio kilpaili kärkisijoista yhdessä Sammon urheilulukion ja Varalan urheiluopiston kanssa. Tyttöjen sukkulaviestissä ja poikien ruotsalaisviestissä Kangasalan lukio oli kolmas, poikien sukkulaviestissä neljäs.