Miksi ei keskustella lukion lopettamisesta?

Pälkäneen lukio hiljenee vuosi vuodelta.

Pälkäneellä sivistyslautakunta haluaa säästää lopettamalla kouluja. Ensimmäisinä lakkautuslistalla ovat taas pienet mutta hyvin toimivat kyläkoulut. Sen sijaan lukio, jonka oppilasmäärä on lehtitiedon mukaan enää noin 70, halutaan säilyttää. Siellä jos missä luulisi opetustunnin olevan kallis.

Lukion ylläpitäminen ei ole mikään pakko kunnalle, peruskoulun on. Missä on keskustelu siitä, paljonko lukio maksaa kunnalle? Voihan olla olemassa hyvät perustelut tehdä tällaisia ratkaisuja, mutta miksi niitä ei kerrota kuntalaisille? Esittäkää vertailu!

16-vuotiaat ovat paljon valmiimpia kulkemaan pitkiä koulumatkoja kuin 7-vuotiaat. Monet perheet valitsevat asuinpaikkansa ensi sijassa sen perusteella, että lähellä on pieni ja turvallinen koulu.

Parasta olisi, jos ei tarvitsisi lopettaa mitään koulua, mutta jos jotain on pakko, miksi aloitetaan alakouluista?

Ihmettelijä

Kommentointi on suljettu.