Häiriköintiä uimahallissa

Alusta alkaen Kangasalan Kuohussa käyneenä olen joutunut toteamaan ikävän tosiasian, enkä yksin minä, vaan useampi asiakas.  Ja tuo häirikkökäytös näyttää pahenevan vuosi vuodelta.

Nimittäin nk. monitoimialtaassa ala-asteikäiset häiriköt tekevät kylpykokemuksesta liian usein vähemmän miellyttävän.

Kerta kerralta samaiset häiriköt, jotka juoksentelevat sinne tänne uimahallissa käyvät vähän väliä hyppimässä kielletysti mistään ja vaaroista välittämättä monitoimialtaaseen, Nokialla ko. allasta nimitetään terapia-altaaksi.  Varsin suosittua on sukellella suin päin ja jatkuvasti ao. altaassa olevien sekaan ja toisinaan heidän päälleenkin kylmäaltaassa pujahduksen jälkeen.  Joskus taas sukelletaan suoraan porepaikkoihin välittämättä muista altaassa olijoista.

Näiden varsin nuorten häirikköjen käytös on kestään ja mistään piittaamaton.  Jos joku uskaltaa huomauttaa kohteliaastikin kielletystä hyppimisestä, niin aikuinen kuin aikuinen saa päälleen silmittömän herjaryöpyn ja muun häirinnän.  Monasti uinninvalvojat tuntuvat olevan voimattomia hyvin provokatiivisesti käyttäytyvien häirikköjen suhteen.

Kerran kävi sääliksi, kun joku ehkä alta kymmenvuotias poika ei päästänyt puoleen tuntiin iäkästä invalidia porepaikkaan.  Mitä tuon ikäiset edes tekevät muuta kuin pahaa ja turhaa terapia-altaassa?  Melkein sattunut hukkumistapaus tapahtui nuorelle, ei vanhalle.

Laitettakoon Kuohuun ilman aikuisen mukanaoloa alaikärajaksi vähintäin 12 vuotta ja monitoimialtaaseen pääsyn iäksi minimissään 15 vuotta, voisi tuo rajoitus olla myös 18.

Juuri Kuohussa esiintyy, enemmän kuin muualla Pirkanmaalla, muutakin epätoivottavaa käytöstä.  Liian monen pikkuhäirikön uintikerta Kuohussa alkaa heti pukukoppien järjettömällä paiskomisella ja eläimellisellä huutamisella ja karjumisella.

Uinnin jälkeen heitellään märkiä uikkareita pitkin ja poikin.  Jos metelöinnistä saa selvän,niin mitäs muuta häiriköt huutavat ilmi kuin sairaita nk. alapääjuttuja.

Pesutiloissa havaitsee, että osa häiriköi ruiskuttamalla suihkuletkuista tulevaa vettä ilman tarkoitusta, mutta haittaa tehden sinne tänne.  On ikävää löytää lokerikkoihin jättämänsä pyyhkeen jne. kuivat tavarat läpimärkinä.  Ja vain muutaman häirikön takia.

Ajattelin hankkia sarjalippuppuja Kuohuun, mutta nyt ajatus ei ota oikein innostaakseen.

Häiriköinnin on loputtava tai ainakin merkittävästi vähennyttävä ennen kuin kannattaa lisätä käyntikertojaan Kuohuun.  Jos ei muuten, niin uudet ikärajat etenkin terapia-altaan käyttöön.  Sitten kylmävesialtaan ja terapia-altaan voisi metalliaitauksen lisäksi erottaa ylimääräisellä verkolla.  Samoin hyppimistä estävät verkot myös kolmen niska- ja selkähierontalaitteen yläpuolelle.

Kylpijä