Linjuriauton päätepysäkki on Touhulassa

Teatteri Kesy Lappeenrannasta poikkeaa Vehkajärvelle matkallaan Viipuriin. Lupsakka Linjuriauto-esitys on kierrellyt jo toista vuotta hyvällä menestyksellä ympäri Suomea ja saapuu vihoviimeisenä kohteenaan Touhulaan perjantaina 20. syyskuuta. Kaiken nähnyt seurue on ilmoittanut haluavansa kokea aidon Touhulan taian ennen esityksen kuoppaamista – Vehkajärvellä puolestaan hymähdellään hyväntahtoisesti sille, että näytelmien hautaaminen Touhulaan on hiljalleen muuttumassa jo käsitteeksi.

Tarina syntyy 1940- ja -50-lukujen iskelmien sanoista, ja Linjuriauton sävelmissä on eniten Toivo Kärjen ja Reino Helismaan yhteistä satoa. Pelkkää musiikkia musiikillinen matka ei kuitenkaan ole, ja yleisölläkin on osansa esityksen kokonaisuudessa. Roolihahmoina nähdään linjurikuski Matti, rahastaja Jussi ja salaperäinen Reissumies.

Tekijöidensä mukaan Linjuriauto on päässyt määräasemalle, jos se onnistuu loihtimaan katsojille ja kuulijoille aitoja tunnelmia 1940- ja -50-luvuilta – vuosikymmeniltä, joiden muisto säilyy yhä kultaisena.