Äijät joogaan

On maanantai-ilta. Juhlatalo Kontulan lattialla Sahalahdella loikoilee toistakymmentä erikokoista ja -ikäistä miestä. Miesten keskelle asettunut joogaohjaaja Onerva Arra puhelee rauhallisella äänellä: hän ohjeistaa miesjoukkoa liikesarjoissa ja muistuttaa välillä oikeasta hengitystekniikasta.

Sahalahdella on harrastettu äijäjoogaa jo useamman vuoden ajan. Tänä syksynä ryhmä alkoi kokoontua Sahalahden leijonaklubin siipien suojassa, kun kansalaisopisto siirsi opetuksensa Kangasalan kunnan keskustaan. Ryhmä on avoin kaikille uroksille.

Äijäjooga on hidasta voimistelua. Liikkeet tehdään rauhallisesti ja samalla kuunnellaan omaa kehoa. Puolentoista tunnin aikana ehditään venytellä eri lihaksia todella monipuolisesti. Raukeus ja rentous valtaavat äijien olemuksen – useammin kuin kerran jostain salin nurkasta on kuultu vaimeaa kuorsausta.

Äijäjooga ei ole välineurheilua. Rento asu ja makuualusta riittävät. Laji sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille miehille. Kontulassa kokoonnutaan parittomien viikkojen maanantaina kello 17.30–19. Mukaan mahtuu vielä, seuraava kokoontuminen on 23. syyskuuta. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä.