Lukko piinasi liigatähtiä

Kolmossarjaan valmistautuva Luja-Lukon lentopallojoukkue intoutui yhteen historiansa parhaista kamppailuista heti kauden alkajaisiksi. Pälkäneläiset piinasivat nimekästä Lempäälän Kisaa tosissaan ja taipuivat kotipyhätössään Gardenissa vasta viiden erän taistelun jälkeen lukemin 2–3 (25–21, 17–25, 26–24, 19–25, 22–24).

Kakkossarjassa pelaava Kisa marssitti kentälle lentopalloväelle tutut liigatähdet Anssi Vesasen ja Sauli Silpon. Huippukaksikko pelasi koko kamppailun. Silpo uurasti tutulla keskitorjujan paikalla, Vesanen oli nyt hakkurin tontilla.

Gardenissa on käynyt ennenkin nimekkäitä vieraita, kuten liigan pörssivoittaja Joni Mikkonen ja Venäjällä ammatikseen pelannut Matti Ollikainen. Vesasen meriitit ovat kuitenkin vielä kovemmat. Hän on kolminkertainen Suomen mestari ja kolminkertainen Suomen cupin voittaja. Kaksimetrinen sentteri valittiin liigan tähtiseitsikkoon kolme kertaa. Tililtä löytyy peräti 527 liigapeliä ja 57 A-maaottelua.

Vesanen päätti hienon liigauransa viime keväänä Vammalan Lentopallossa.

Silpo on lähes saman kaliiberin mies. Keskitorjuja on kolminkertainen Suomen cupin voittaja ja kaksinkertainen SM-pronssimitalisti. Liigaotteluita löytyy tililtä 353. Pääsarjaura loppui keväällä 2012 Tampereen Isku-Volleyssa.

– Lukko oli yllättävän vahva. Tuolla pelillä pärjäisi hyvin kakkossarjassa, Silpo kehui.

Sensaatiovoitto oli todella lähellä, sillä pälkäneläiset johtivat viidettä erää parhaimmillaan jo 14–10. Ratkaiseva piste jäi kuitenkin niittaamatta.

Lukkoon palannut hakkuri Pasi Heinonen oli kentän kiistaton kuningas. Kova pommittaja puhkoi Kisan ulottuvaa torjuntaa kerta toisensa jälkeen. Myös Krister Hentilä hyökkäsi terävästi puolivälin suvantovaihetta lukuun ottamatta. Passari Tambet Kruusimaa pelasi kenties parhaan ottelunsa Lukon paidassa.

Unohtumattoman kokemuksen saivat myös Joni Sokka, Joni Veripää, Tauno Järvemets, Kimmo ”Letku” Lehtelä ja ”Lammin Herttua” Reko Käenniemi.

Lukon sarjapelit alkavat lokakuun alussa.