Musiikkia ajan alkuhämäristä

Kangasalan ja Kuhmalahden kirjastolla pääsee virittymään meditatiiviseen tunnelmaan, kun Loemu-yhtye tuottaa improvisoitua musiikkia suomalais-ugrilaisilla soittimilla. Ensi kuun vaihteessa kuultavassa kahden konsertin sarjassa on luvassa konsertteja varten sävellettyä musiikkia, jossa kuulee kaikuja kalevalaisesta ajasta.

Useimmat duon soittimet on rakentanut Kangasalan Kuhmalahdella asuva soitinrakentaja Pekka Koponen. Koposen rakentamat perinteiset sekä perinteisistä soitinmalleista kehitetyt uudet soittimet luovat omintakeisen ajattoman äänimaiseman.

Duon toinen jäsen on eteläranskalainen Vincent Michaud. Michaud aloitti kanteleensoiton jo lapsena Vienan Karjalasta Ranskaan muuttaneen isoäitinsä opastuksella. Vincent Michaud opettaa balettia omassa tanssikoulussaan Lahdessa.

 

Konsertit Kangasalla maanantaina 30.9. kello 18 Kuhmalahden kirjastolla ja tiistaina 1.10. kello 18 Kangasalan pääkirjasto. Konsertin kesto 40 minuuttia. Vapaa pääsy.