On aika hyvästellä lukiomme

Lukion ensimmäisellä luokalla on vain 16 oppilasta. Paljonko opetus maksaa/oppilas kaikkine kuluineen? Lukiomme heikot oppimistulokset eivät houkuttele edes enää kaikkia paikkakuntalaisia omaan lukioon vaan monet lähtevät kouluttautumaan muualle. Muista kunnista ei näillä oppimistuloksilla ole enää toivoakaan lisäoppilaita saada.

Todellakin on aika miettiä tarvitsemmeko lukiota? Jos kerran jostakin on pakko säästää, niin lukion lakkauttaminen olisi ehkä paras vaihtoehto. Lukioikäiset ovat jo aivan kykeneviä käymään koulunsa myös muilla paikkakunnilla ja jatko-opintojen myötähän heidän on kuitenkin piakkoin muualle hakeuduttava.

Jospa keskitettäisiin käytettävissä olevat rahat alkuopetukseen ja säästettäisiin oivalliset kyläkoulumme. Kun varat ovat rajalliset on tehtävä valintoja. Kannattaa keskittyä tärkeimpään. Mielestäni alkuopetus on kaiken perusta ja siihen tulee satsata. Lukio ei ole itseisarvo.

Sitäkin on voitava tarkastella kriittisesti. Lukio oppilasmäärä kertoo karua totuutta. On aika hyvästellä lukiomme.

Karu-Petteri

Kommentointi on suljettu.