Ossi Lindeman mukana kolmessa nousutaistelussa

Hakan edustusjoukkueeseen talvella kiinnitetty Ossi Lindeman on ollut pelaamassa Pallo-Seppoja kohti kakkosdivisioonaa ja Hakan A-junioreita kohti SM-sarjaa.

Valkeakosken jalkapallojoukkueet tavoittelevat sarjanousua kolmella rintamalla. Haka yrittää palata Veikkausliigaan, sen reservijoukkue Pallo-Sepot nousta kakkoseen ja Hakan A-juniorit SM-sarjaan.

Kaikilla kolmella joukkueella nousu oli viikonloppuun saakka omissa käsissä. Pallo-Seppojen ensi vuoden sarjapaikka ratkeaa kahdella viimeisellä kierroksella, mutta Hakan Jippo-tappio tietää sitä, että SJK:n pitäisi hävitä molemmat ottelunsa, jotta Haka voisi nousta ohi pääsarjaan. Hakan A-juniorit puolestaan johtavat ykkösdivisioonalohkoa, jonka kolme parasta pääsevät talvella pelattavaan SM-karsintasarjaan.

Pälkäneläispakki Ossi Lindeman on mukana kaikissa kolmessa joukkueessa. Kesällä 18 vuotta täyttänyt Lindeman treenaa pääosin edustusmiehistön mukana. Sarjapeleissä hän on jäänyt vielä penkkimieheksi, mutta kevään cup-pelissä Lindeman iski avausosumansa miesten paidassa.

Pallo-Seppojen kolmosdivisioonapeleissä vasemman laidan taituri on järjestellyt maaleja hyvillä nousuillaan ja keskityksillään. Pääosin Lindeman on kuitenkin pelannut A-junioreissa.

Junnujoukkue jäi ikäluokan ykköseen hävittyään keväällä SM-jatkokarsinnan Kaarinalle. Vastus osoittautui kovaksi, sillä Kaarina porskutti pitkään SM-sarjan kärjessä, ja on nyt varmistelemassa vähintään pronssimitalia itselleen.

Kevään ykkösdivisioonakausi oli Hakan lohkossa kaksijakoinen. Puolet vastustajista kaatui pelaillen, puolet pelaa samalla tasolla valkeakoskelaisten kanssa.

Myös Veeti Liljedahl edustaa pälkäneläistä puolustusosaamista.

Loukkaantumisten ja päällekkäisyyksien harventama joukkue kärsi kevätkierroksen ainoan tappionsa Tampereella, kun Ilves oli 1–0 parempi. Kesäkuun puolivälissä syntynyt takaiskumaali on viimeinen, jonka Haka on päästänyt. Ottelu on myös ainoa, jossa Lindeman puuttui kokoonpanosta.

A-junioreiden puolustuslinja on puolipälkäneläinen, sillä Veeti Liljedahl pelaa toisella laidalla tai keskuspuolustajana. Haka-puolustus on ollut sarjan pitävin, sillä syyskaudella se ei ole päästänyt yhtään maalia. Kevään vieraspeleissä veskarin taakse livahti viisi palloa, mutta kotipeleissä Haka ei ole päästänyt koko kauden aikana maaliakaan.

Keskiviikon 3–0 voitto TPV:stä ratkaisi sen, että Apian kotikentän maali pysyi puhtaana koko kauden ajan. Viimeiset kaksi kotiotteluaan joukkue pelaa lokakuun alussa Tehtaan kentän tai Saharan iltavaloissa. Haka voi varmistaa paikkansa lohkon kärkikolmikossa ja talven SM-karsintasarjassa jo ennen niitä Hämeenlinnan ja Maarianhaminan vieraspeleissä.

 

Sarjatilanteet

Haka ykkösessä

Haka A:n ykkösessä

Pallo-Sepot kolmosessa