Martat saavat syksystä vipinää puntteihin

Hiljalleen maisemaan hiipinyt syksy saa Marttatoiminnan jälleen käynnistymään Aitoossa edellisvuosien tapaan vilkkaana. Tarjolla on kursseja, retkiä, liikuntaa, kuvataidetta ja kädentaitoja monessa muodossa. Ohjelma on tänäkin vuonna pyritty rakentamaan jäseniä kuunnellen niin, että tutut ja suositut jutut pysyvät mukana kuvioissa ja jotain uuttakin otetaan ohjelmistoon.

Jokaviikkoisena toimintana jatkavat suosittu kahvakuulailu Aitoon koulun liikuntasalissa sunnuntaisin kello 17–18 Maija Tuomisen johdolla, sekä vapaa taidemaalaus Aitoon koulun kotitalousluokassa torstaisin kello 17.30–20 Pirjo Kukkosen luotsaamana. Parillisten viikkojen tiistaisin kokoontuu Käsityökahvila Aitoon Pysäkillä kello 18–20. Ohjelmassa on niin vapaita käsityöiltoja kuin pientä ohjattua toimintaa erilaisten aiheiden – kuten kynttilänvalannan tai ikkunakoristeiden – parissa.

Ruokakurssit ovat joka vuosi suosion aallonharjalla. Tänäkin vuonna kurssit ovat aihepiireiltään varsin monipuolisia – syksyn odotetuimpana ehdottomasti thaimaalainen ilta, joka jatkaa suositun intialaisen illan aloittamaa etnisten ruokien sarjaa. Kursseille kannattaa ilmoittautua ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti. Retket Tallinnaan jatkuvat edelleen ympäri vuoden ja syksyisten Tampereen Kädentaitomessujen osalta Marttabussi starttaa matkaan tänä vuonna sekä perjantaina että lauantaina, yleisön pyynnöstä.

Aitoon Marttojen jäsenmäärä on ylittänyt viidenkymmenen rajapyykin muutamassa vuodessa. Toiminnassa on kuitenkin mukana ilahduttavan paljon väkeä myös marttajäsenistön ulkopuolelta sekä muista kylistä ja Pälkäneen ympäristökunnista.

Aitoon Marttojen toiminnasta saat ajankohtaista ja tarkempaa tietoa Sydän-Hämeen Lehden järjestöpalstalta sekä liittymällä jäseneksi Marttoihin tai Facebookin Aitoon Martat -ryhmään.