Kangasalan kunnan kulttuuristipendit haussa

Kangasalan kunnan kulttuuristipendit ovat haettavina lokakuun aikana. Stipendillä tuetaan nuoria, enintään 35-vuotiaita taiteilijoita ja eri taiteenalojen opiskelijoita. Stipendi myönnetään taiteellisten ansioiden perusteella. Taiteellisen työskentelyn täytyy a) tapahtua Kangasalan kunnan alueella toiminnasta, tai B) siitä on erityistä hyötyä Kangasalan kunnalle tai C) saajalla tai toiminnalla, jonka perusteella stipendi myönnetään, on yhteys Kangasalaan.

Stipendi voidaan myöntää muullekin kuin kangasalalaiselle, mutta stipendin saajalla tai toiminnalla pitää olla yhteys Kangasalaan. Stipendi myönnetään hakemuksesta taiteellisten ansioiden perusteella. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, joka päättää stipendeistä, edellyttää hakijalta näyttöjä omalla taiteenalallaan ja opiskelijalta erityistä menestystä ja aktiivisuutta taiteen ammattiopinnoissa. Harrastusopintoihin stipendejä ei yleensä myönnetä. Sama henkilö voi saada stipendin vain kerran.

Stipendiä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, johon voi liittää ansioluettelon. Hakemusten on oltava perillä 31.10. kello 15 mennessä. Hakuilmoitus on nähtävillä kunnan verkkosivuilla www.kangasala.fi.  Stipendit jaetaan kunnan itsenäisyyspäiväjuhlassa 6.12.

Vuonna 2012 lautakunta myönsi stipendit teatteri-ilmaisun ohjaaja Lotta Ansakorvelle, musiikinopiskelija Henri Mathlinille ja musiikinopiskelija Tuomas Salokankaalle sekä Pohjalahti-Boys -yhtyeelle. 2000-luvulla stipendin on saanut yhteensä 39 taiteilijaa, taiteen opiskelijaa tai yhteisöä. Stipendistien joukossa ovat muun muassa valokuvaaja Susanna Majuri, kuvataiteilija Anssi Kasitonni, tanssitaiteilija Anu Silvennoinen, viulisti Miia Tepponen sekä yhtyeet Menominor ja Lob Nor.

Lisätietoja kulttuurijohtaja Taina Sahlanderilta p. 050 373 8648, taina.sahlander@kangasala.fi