Kiitosta terveyspalveluista

Haluan nyt omasta puolestani ja monen muunkin puolesta kirjoittaa vastineen Jukka Laurilalle. Ensinnäkin, asiakas/potilas on itse vastuussa reseptilääkkeistään. Ei kannata tulla viimeinen pilleri kourassa huutamaan uutta reseptiä, vaan katsoa että vielä on noin viikon lääkkeet jäljellä ennen uusimista. Tietenkin voi mennä Pihlajalinnaan uusimaan reseptiä. Jokainenhan saa tehdä mitä haluaa, mutta sitä ei tehdä 25 euron vuosimaksulla. Sitä paitsi kaikilla, etenkin vanhuksilla, ei ole autoa käytettävänään.

Tiedän, että lääkäri Mustalahti tekee pitkää työpäivää, soittaa potilailleen vielä kotiin ja huolehtii heistä. Samoin myös muut lääkärit ovat asiantuntijoita. Olen aina saanut hyvää palvelua terveyskeskuksesta. Annetaan arvoa sille, että meillä on vielä edullinen terveydenhoito. Kaikilla on mahdollisuus kalliisiin jatkotutkimuksiin, jos terveydentila sitä vaatii.

Ikävä kyllä tämä nyky-yhteiskunta on sellainen, ettei hyvästä paljon kiitetä, mutta negatiivista palautetta annetaan herkästi.

Ei tämä elämä ole minuuttipeliä.

 Paula Järvenpää