Yrittäjät nousevat bussiin

Monessa yrityksessä painetaan pitkää päivää ilman että naapuritkaan tietävät, mitä seinän takana tehdään.

Muun muassa Kangasalla ja Ylöjärvellä on järjestetty yrittäjien kiertoajeluita, joissa yrittäjät ovat päässeet tutustumaan kollegoidensa tuotantoon ja arkeen.

Pälkäneläisyrittäjät nousevat bussiin torstaina 10. lokakuuta. Silloin järjestetään Pälkäneen ensimmäinen Road Show.

Päivä noudattaa muualla toimivaksi havaittua kaavaa: bussi kiertää päivän aikana muutaman mielenkiintoisen kohteen. Halliensa ovea raottavat yrittäjät esittelevät lyhyesti toimintaansa. Päivä käytetään tiiviisti hyödyksi, sillä myös bussimatkalla sana on vapaa: yrittäjät voivat kukin vuorollaan esitellä omaa firmaansa ja herätellä keskustelua ajankohtaisista aiheista.

Pälkäne Road Show koottiin syksyn aikana pikavauhtia. Idean äiti on Aito Säästöpankin johtaja Sanna Lahtinen, joka oli kuullut myönteistä palautetta Kangasalan ja Ylöjärven yrityskierroksista.

Yrityspalvelukeskuksen yritysneuvoja Minna Apajalahti sekä yrittäjäyhdistysten edustajat innostuivat heti toiminnallisesta verkostoitumispäivästä. Yrityspalvelukeskus ja yrittäjäyhdistykset kartoittivat, mitkä kohteet yrittäjiä kiinnostaisivat ja ketkä olisivat valmiita isännöimään vierailua. Ohjelma rakentui nopeasti, ja parhaillaan kerätään osanottajia kiertoajelulle.

Pälkäne Road Show on yrittäjille maksuton, sillä Säästöpankki tarjoaa bussikyydit ja ruuat, kunta kahvit. Bussi starttaa Pälkäneen torilta kello 11.30, ja kyytiin voi nousta myös matkan varrelta. Päivän alkajaisiksi vieraillaan Luopioisissa sepänpaja Tulikoirassa ja sitten poiketaan lounaalle ”Pälkäneen Itäkeskuksessa” eli Vuoden kylän Rautajärven Kahvila EloTähkässä. Iltapäivän aikana esittäytyvät tielanavalmistaja Soukkio Oy, tekstiilipaino PrintScorio, Strutsitila Syrjynen, kylmälaite- ja muottiosaaja JHT-Service sekä traktorinosia kierrättävä Purkupojat.

Road Show on puolipäiväretki. Pälkäneelle palataan noin kello 16.30 ja Luopioisiin kello 17.

Anssi Kukkonen kerää Road Show -ilmoittautumisia osoitteessa anssi.kukkonen@shl.fi ja numerossa 044 347 7402. Tarjoiluiden vuoksi ilmoittautumisia toivotaan viimeistään keskiviikkona 2.10.