Iloinen ilta huipentui melkoiseen yllätykseen

– Arki on jatkunut ihan niin kuin ennenkin, eivät maanantaiaamut miksikään muutu. Ja niin sen kuuluu ollakin, arvioi kangasalalainen yrittäjä Sari Hile.

Hän pokkasi viikonloppuna Vuoden yrittäjän palkinnon Mobiliassa järjestetyssä Kangasalan Yrittäjien vuosijuhlassa.

Tunnustus tuli täytenä yllätyksenä – jopa niin suurena, että perinteistä monen minuutin maailmaasyleilevää juhlapuhetta odotellut juhlayleisökin yllättyi, kun palkinnonsaaja ei häkellyttävässä tilanteessa pystynyt sanomaan kuin kiitoksen.

Sari Hile sai viikonloppuna ottaa vastaan Vuoden yrittäjän pokaalin viime vuoden palkituilta Jukka ja Seppo Heikkilältä.

Tunne välittyi kuitenkin kaikille ilman sanojakin.

 

Luottamus tärkeintä

Hile perusti yrityksensä Siivouspalvelu Sari Hile Oy:n vuonna 2002. Vaikka se vaati pientä rohkaistumista, syntyi päätös lopulta nopeasti. Nopea reagointi on aina ollut yrittäjälle luonteenomaista.

Kasvua Hile ei ole koskaan erityisemmin yritykselleen tavoitellut. Siitä huolimatta työntekijämäärä on kuin huomaamatta kasvanut viiden vuoden takaisesta kolminkertaiseksi nykyiseen runsaaseen 15:een.

– Mitään en ole juuri suunnitellut, vaan menen virran mukana, Hile hymähtää.

Hänen mukaansa tärkeintä toiminnassa on luottamus – niin asiakkaan ja yrityksen kuin yrityksen ja sen työntekijöidenkin välillä.

– Se on se ykkösasia. Sen jälkeen sitten katsotaan, hoituvatko hommat kuten pitää.

Erityisen tyytyväinen yrittäjä on siihen, että hän on pystynyt avittamaan nuoria työelämään yrityksensä kautta.

Kun yrityksen toimitilat ovat pihassa ja asiakkaat maailmalla, liikenevä vapaa-aika kuluu mieluiten oman perheen parissa.

 

Yhteisiä saavutuksia

Yrittäjäjuhlassa palkittiin yrittäjäristein neljä paikallista yrittäjää. Timanttiristin 30-vuotisesta urasta pokkasi Kangasalan Lääkintävoimistelun Simo Uusi-Mikkola, ja 20-vuotisen uran kunniaksi myönnetyn kultaisen yrittäjäristin sai Sähkö-Iskelän Heikki Mustila.

10-vuotisen yrittäjätaipaleen johdosta myönnetyn hopeisen yrittäjäristin sai noutaa Kangasalan Kopal Oy:n Timo Korhonen ja viisivuotisesta yrittäjäurasta kertovan pronssisen ristin Anna-Reetta Muranen Studio Reetta Muranen Oy:stä.

Kuten Vuoden yrittäjäkin, yllättyi yrittäjäristit saanut nelikkokin täysin. Kenties näkyvimmin yllättyi Muranen, joka toimi tilaisuudessa kuvaajana ja keskittyi työhönsä – palkittujen kuvaamiseen – sen verran tiiviisti ettei huomannut lähestyvää tunnustusta edes esittelypuheen perusteella.

– Tämä tuli puun takaa. Nämä eivät ole kuitenkaan mitään henkilökohtaisia, vaan kaikkien yhteisiä saavutuksia, tiivisti Simo Uusi-Mikkola.

Juhlava illanvietto veti paikalle lähes 250 yrittäjähenkistä.