Kymppikerho juhli kymmentä vuotta

Pälkäneläisistä eläkeläisistä koostuva Kymppikerho kokoontui juhlistamaan kymmenvuotista yhteistä taivaltaan Osmo Tiitolan luokse Lovensaloon.

Kymppikerho on kokoontunut kuntoutuksellisen toimintapäivän merkeissä muutaman kerran vuodessa jo kymmenen vuoden ajan. Porukka hitsautui yhteen Ikaalisten kylpylässä järjestetyn eläkeikäisille suunnatun KELA-kuntoutuksen aikana vuonna 2003. Tätä kuntoutusmuotoa järjestettiin kokeilunomaisesti 2000-luvun alussa. Tuolloin kuntoutujan kotikunnan tuli sitoutua järjestämään jatkokuntoutustapaamisia.

Tämä Kymppikerhoksi ristitty porukka on viihtynyt niin hyvin yhdessä, että tapaamiset jatkuvat edelleen. Lokakuun alussa tuli kuluneeksi täydet kymmenen vuotta ensimmäisestä kuntoutusjaksosta ja sitä juhlistaakseen kerhon jäsen Osmo Tiitola kutsui porukan kotiinsa Lovensaloon juhlimaan yhteistä taivalta.

Osmon sisko Marja Tunkelo oli laittanut juhla-aterian täytekakkukahveineen. Ohjelmaan kuului perinteiseen tapaan fysioterapeutti Tiina Knuutisen ohjaama jumppatuokio sekä tietenkin paljon naurua ja laulua.

Juhlapäivän kunniaksi laadittiin humoristinen Kymppikerhon historiikki mustalaisen päiväkirjan tyyliin (adjektiivien kohdat jätettiin tyhjiksi ja täytettiin sattumanvaraisesti ryhmäläisten ehdottamina heidän tietämättään tarinan sisältöä).

Historiikista tuli niin hauska, että kerholaiset halusivat lähettää sen muidenkin luettavaksi!

Pälkäneläisistä eläkeläisistä koostuva Kymppikerho juhli kymmenvuotista yhteistä taivaltaan Lovensalossa.


 

Kymppikerhon yhteinen taival 2003–2013 (mustalaisen päiväkirja)

Olipa kerran kiiltävä joukko pälkäneläisiä eläkeläisiä, jotka nauttivat kuntoutuksesta pyöreässä Ikaalisten kylpylässä 10 vuotta sitten. Tuota 10 hengen joukkoa alettiin jo tuolloin kutsua Kymppikerhoksi, koska sininen porukka oli kaikin puolin kympin arvoinen.

Tuohon aurinkoiseen kerhoon kuuluivat nahkea Sirkka, ympyriäinen Helinä, kantikas Anita, konstikas Saimi, iloinen Vieno, kippurainen Aino, valoisa Eila, eloisa Hilkka, vilkas Yrjö sekä tuulinen Osmo. Kymppikerholaisilla oli niin mukavaa yhdessä, että he päättivät jatkaa kokoontumisia sumuisten kuntoutusjaksojen jälkeen kotona Pälkäneellä.

Kuutamoinen Marja-Liisa otti ryhmän hoiviinsa ja järjesti kymppikerholaisille huutavaisia toimintapäiviä muutaman kerran vuodessa. Vuonna 2006, Marja-Liisan jäätyä eläkkeelle, Kymppikerhon liikuttamista jatkoi hurja Tiina. Tiinan kanssa kokoontumiset ovat koostuneet mm. kaltevasta salijumpasta, nöyrästä vesijumpasta, vihaisesta aivojumpasta, lämpöisestä yhteislaulusta, makoisesta tietovisailusta ja kylmästä yhdessäolosta.

Tänä päivänä kuuma Kymppikerho on kokoontunut juhlistamaan kymmenvuotista yhteistä taivaltaan verevän Osmon luokse vilpoiseen Lovensaloon.

Porukka on kutistunut, mutta on aina yhtä nopea. Hidas Sirkka järjestää kyydit ja muut käytännön asiat, vihanta Yrjö hauskuuttaa jutuillaan ja on saanut tuoreen Kyllikinkin mukaan porukkaan, kellertävä Osmo johdattaa keskustelun mielenkiintoisille urille, kuivahtanut Vieno on haka visailuissa ja mädännyt Eila on aina yhtä iloinen ja positiivinen.

Vanhentunut Tiina taas yrittää pitää lankoja käsissään ja nauttii mustuneesta seurasta. Toivottavasti ujot hetkemme jatkuvat vielä pitkään!