Vuoristorata päättyi helpotukseen

Osa arveli ennakkoon nuoren Luolajan Kajastuksen olevan lähinnä suupala, joku uumoili pitkän ja TT-Volleystä vahvistuksia saaneen vierasjoukkueen olevan yllättävänkin vaarallinen. Runsaslukuisena Pälkäneen yhteiskoulun salin lehterit heti kauden avausottelussa valloittanut yleisö oli molemmissa arvioissaan oikeassa. Luja-Lukko otti ylä- ja alamäkiä sisältäneen iltapuhteen jälkeen voiton luvuin 3–2 (25–16, 17–25, 28–26, 23–25, 15–13).

Luja-Lukon valmentaja Petri Hildén myönsi vähäiseksi kesällä jääneen kuusikkoharjoittelun näkyneen otteissa.

– Oli tiedossa, että se voi näkyä epätasaisuutena näin kauden alussa. Toisessa erässä meiltä pettivät sekä vastaanotto että syöttöpeli, ja samalla Kajastus paransi peliään, hän tiivisti avauserää seurannutta herpaantumista pelin jälkeen.

Vielä avauserässä kaikki sujui mainiosti. Pilke silmäkulmassa voisi sanoa Luja-Lukon pelanneen kauden perästä peliään siihen mennessä, mutta vakavasti puhuen ensimmäisen erän otteet olivat kauden jatkoa ajatellen erittäin lupaavia.

Toisen erän kompastelun jälkeen peli jatkui tasaisena. Kolmannessa erässä ratkaisevaksi muodostui kotijoukkueen Tauno Järvemetsin kova syöttövire, kun hän käänsi syöttövuorollaan 10-15-tappioaseman muutaman pisteen johdoksi, joka kesti loppuun asti.

Luja-Lukko näytti ottavan voiton neljännessä erässä, mutta johtoasemassa peli sekosi Järvemetsin loukkaantumiseen. Erävoiton lipeäminen ei ollut hänen paikalleen hypänneen Topias Koukkulan vika, sillä ensiesiintymisensä pälkäneläispaidassa tehnyt Koukkula suoriutui urakastaan puhtain paperein. Vastustaja ei tehnyt hänen iltaansa helpoksi, sillä Kajastus testasi nuorukaisen kanttia tosissaan pyrkimällä kohdistamaan syöttönsä koko loppupelin ajan pitkälti hänelle.

Viidettä erää kuljettiin tasatahtiin loppumetreille asti. Silloin kovakätinen kapteeni Krister Hentilä syötti ottelupallon ässänä kenttään ja ratkaisi helpottavat pisteet Luja-Lukolle. Hentilä oli sopiva ratkaisija ottelulle, sillä hän pelasi vahvan ottelun. Myös paluun Pälkäneelle tehnyt Pasi Heinonen oli väkevässä vireessä ja joukkueen ehdottomia johtohahmoja.

Sen sijaan Reko Käenniemi joutui entisen joukkueensa erityistarkkailuun, ja peli-ilon vieneen tiukan vartioinnin myötä esitys jäi tällä kertaa odotettua vaisummaksi.

Krister Hentilä päätti vastustajan pyristelyt ässäsyötöllään viidennessä erässä.

Kotijoukkuetta lämmitti voiton lisäksi yleisön tuki, joka yltyi erien lopuilla kunnon kannustukseksi.

Luja-Lukon kausi jatkuu vierasottelulla Aitolahden Rientoa vastaan, ja kotikentälle joukkue palaa isännöimään Vilppulan Tähteä marraskuun alussa.