Pomppuja ja pelejä lastensuojelun kunniaksi

 

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kangasalan yhdistyksen 90-vuotisjuhlavuosi huipentuu lapsiperheiden tapahtumaan lauantaina 26.10. Kangasalan lukiolla (Finnentie 42) kello 10–14.

Koulun auditoriossa esiintyy Siina ja Taikaradio -yhtye kello 11 ja 12, ja liikuntasali täyttyy erilaisista puuhapisteistä. Pomppulinnat, pallomeri, suosittu rodeohärkä ja pelit viihdyttävät eri-ikäisiä lapsia. Kahviossa on tarjolla pientä suolaista sekä makeaa syötävää ja mehua saa tankata maksutta janon yllättäessä. Lapsilla on hyvä olla sisätossut mukana.

 

Tekijöitä mahtuu mukaan

MLL Kangasalan juuret juontavat vuoteen 1923, jolloin rouva Anna Stenbäck oli Kenraali Mannerheimin Lastensuojeluliiton useista kehotuksista kutsunut muutamia Kangasalan kuntalaisia pohtimaan lastensuojelutyön järjestämistä kunnassa ja yllämainitun liiton paikallisosaston muodostamista Kangasalle.

Kokousväki päätti 2.3.1923 perustaa Kenraali Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kangasalan paikallisosaston. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin kirkkoherra Usko Tuhkanen ja yhdistys rekisteröitiin saman vuoden syksyllä.

MLL:n toiminta Kangasalla on ollut vuosien varrella aktiivista ja monipuolista. Tällä hetkellä yhdistys tarjoaa muun muassa musiikkiryhmiä vauvoista kouluikäisiin, vanhempien ja lasten yhteisiä touhutunteja, lastenvaatekirpputoreja ja vanhempi-vauva -vertaistukiryhmiä.

MLL:n tekemä lastensuojelutyö on ennaltaehkäisevää, eikä kriisirahastostakaan ole vuosien varrella luovuttu. Yhdistyksen toiminnan mahdollistaa iso joukko vapaaehtoisia säännöllisesti tai satunnaisesti mukana olevia henkilöitä, ja uusia toimijoita otetaan mielellään mukaan.

Lisätietoja löytyy yhdistyksen nettisivuilta osoitteesta www.mll.fi/kangasala.