Iloiset leipurit lumosi äänestäjät

 

Sofia Westerberg (vasemmalla) vastaanotti 500 euron palkinnon Viivi Pärssiseltä ja Johanna Tervala-Pirskaselta.

Kostian koulun opettajanhuoneessa on kova hälinä. Käsityöntunnille tarvitaan sijaista sairastuneen tilalle, yhdeksältä alkaa palotarkastus ja sitä ennen koululle saapuu kaksi henkilöä Pirkanmaan Osuuskaupasta.

Osuuskaupan vieraita on oikeastaan odotettu parisen viikkoa. Siis siitä lähtien, kun 5 B -luokalle selvisi, että oman luokan Sofia Westerberg on mennyt voittamaan piirroksellaan Pirkanmaan Osuuskaupan kestokassin kuvituskilpailun. Kilpailun teemana oli ”Meidän perhe kokkaa.”

– Koko luokka on suorastaan leijunut siitä lähtien, kun kuulimme voitosta, rehtori ja kuvaamataidon opettaja Sari Halonen sanoo.

 

Yli tuhat  äänestäjää

Kello 8.20 luokkaan astuu kaksi naista kädessään suuri viidensadan euron seteliä kuvaava julistepahvi.

Pahvi on toki vain pahvi, eikä rahaa, mutta voitto toi luokalle oikeastikin 500 euron lisäpotin luokkaretkikassaan.

Pirkanmaan Osuuskaupan kehittämispäällikkö Johanna Tervala-Pirskanen ja yrityskuva- ja viestintäassistentti Viivi Pärssinen kertovat, että kilpailuun osallistui yli 200 Pirkanmaan alakoululaisten teosta. Niistä viisi valittiin finaaliin.

– Voin sanoa, että töiden valitsemispäivä oli varmaan urani mukavin työpäivä. Valinta tosin oli vaikea, koska joukossa oli paljon hienoja töitä, Tervala-Pirskanen sanoo.

Viivi Pärssisen mukaan Sofian työ miellytti raatilaisia sen iloisten värien, selkeyden, elämänmakuisuuden ja siskoshahmojen vuoksi.

Viidesta finaalitöistä ihmiset saivat äänestää mielestään parasta työtä internetin kautta. Ääniä annettiin 1152, joista Sofian ”Iloiset leipurit” -niminen työ vei voiton 355 äänellä.

 

Voittajatyö Iloiset leipurit.

Muffinseja yökoulussa

5-beeläiset lähtevät keväällä luokkaretkelle, vaikkei määränpää vielä olekaan selvillä.

– Treenamme marraskuun yökoulussa retkeä varten. Ajatuksena olisi, että teemme päivällä muffinseja koko luokan kesken, ja tarjoilemme niitä sitten yökoulussa, Halonen kertoo.

Sofialle tämä käy enemmän kuin hyvin.

– Suklaamuffinssit ja mokkapalat ovat niitä leivonnaisia, joita kaikkein mieluiten leivon, Sofia sanoo.

Pälkäneen S-marketin marketpäällikkö Pirjo Koivisto pohtii, pitäisikö S-markettiin ottaa kestokasseja tuplamäärä myyntiin.

– Parkanossa kassit loppuivat itse asiassa kesken, Tervala-Pirskanen sanoo viitaten viimekertaiseen kisan voittajaan, parkanolaiseen Miro-Matias Ranta-Knuuttilaan.

Viimeisimmän kestokassikilpailun voittajatyön taiteili Miro-Matias Ranta-Knuuttila.

Joka tapauksessa Sofia Westerbergin nimellä, luokalla ja koululla koristetut kassit tulevat myyntiin S-ryhmän kauppoihin tammikuussa. Pälkäneen S-marketin seinälle nostetaan myös Sofian työ kehystettynä.

Palkinto tuli koko 5 B -luokan käyttöön.