Lohdun ja toivon lauluja

Lohdun ja toivon lauluja –konsertti järjestetään pyhäinpäiväiltana 2.11. Pälkäneen kirkossa kello 19 alkaen.

Konsertissa esiintyy Annastiina Tahkola (laulu) ja Pertti Tahkola (laulu ja urut). Konsertissa esitetään muun muassa Petri Laaksosen, Kuulan, Melartinin, Händelin, Schubertin, Tikan, Haapasalon sävelmiä.

Mezzosopraano Annastiina Tahkola on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta Kuopion osastolta vuonna 1995. Kaksi vuotta myöhemmin hän suoritti lauludiplomin Sirkku Wahlroos-Kaitilan johdolla. Musiikkipedagogin tutkinnon hän suoritti vuonna 2007 Savonia-ammattikorkeakoulussa. Tahkolan instrumentteja ovat myös piano ja huilu.

Annastiina Tahkolan laaja ohjelmisto ulottuu vanhasta musiikista aina nykymusiikin kantaesityksiin saakka. Tahkola debytoi Suomen Kansallisoopperassa 2010 Brittenin Albert Herring oopperassa. Hän on esiintynyt myös Virossa ja Italiassa ja voittanut 1. palkinnon vuonna 2007 ensimmäisessä kansainvälisessä Sibelius-laulukilpailussa. Samana vuonna Heinäveden kulttuuripalkinnon.

Pertti Tahkola on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta Kuopion osastosta 1996 pääaineenaan laulu. Lauludiplomin hän on tehnyt professori Jorma Hynnisen johdolla. Hän on syventynyt myös urkuimprovisaatioon.

Tahkola on monipuolinen muusikko. Hän on konsertoinut runsaasti kotimaassa eri festivaaleilla niin urkurin, pianistin kuin laulajankin roolissa. Tenorisolistina hän on ollut muun muassa W. A. Mozartin Requiemissa, Bachin sekä Buxtehuden kantaateissa sekä sotilassoittokuntien konserteissa.

Tahkola on säveltänyt runsaasti urku-, kuoro-, sekä vokaalimusiikkia. Hänen säveltämänsä Vesper kantaesitettiin 2008 Heinäveden musiikkipäivillä, ja se sai erinomaisen vastaanoton.