Akkujen lataus

Lea ajoi Sappeeseen Popedan perässä Turusta, Sanna Tuusulasta ja Jaana Konnevedeltä.

– Se on kuin perhetapaaminen, kun kohtaa muiden Popeda-fanien kanssa. Useammin me toisiamme nähdään kuin äitiä, nauravat turkulainen Lea, tuusulalainen Sanna ja Konnevedeltä Sappeeseen saapunut Jaana.

Kolmikko varaa hyvissä ajoin paikkansa eturivissä, kun Popeda aloittaa tämän syksyn bändi-illat Sappeen Huipussa.

Turkulainen Lea vakuuttaa reilun sadan Popeda-keikan kokemuksella, ettei ole koskaan tehnyt turhaa matkaa bändin perässä.

– Se on kuin pään tyhjennys. Joka kerta on energinen fiilis, kun palaa keikan jälkeen kotiin, hän kuvaa bändin vaikutusta.

35-vuotisjuhlakeikkaansa valmistautunut Popeda ei petä tälläkään kertaa: manserockin legendat käyvät Huipun lavalla läpi uransa kulmakivet ja tarjoilevat uskollisille faneille muutamia makupaloja alkuvuosilta.

Jotkut katsojat kuolaavat Pate Mustajärven tai Costello Hautamäen perään. Tosifanit lähtevät katsomaan bändiä, eivätkä sen jäseniä.

– Paten tai muidenkaan sooloissa ei ole samaa latausta kuin bändilevyillä, eturivin kolmikko sanoo.

 

Ensimmäisestä Popeda-keikasta 32 vuotta

Popeda toi hauholaiset Anne Riikosen ja Taina Äijön Sappeeseen.

Hauholta Sappeeseen saapunut Taina Äijö kertoo kokeneensa ikimuistoisimman Popeda-keikkansa Jouttesselän toisella puolella 32 vuotta sitten. Aitoon Honkalassa esiintyi silloin uusi, lupaava tamperelaisbändi, joka ei ollut oikein punkia eikä uutta aaltoakaan.

– Popeda on ollut siitä alkaen osa elämääni, juuri 18 vuotta täytettyään bändin ensi kertaa kokenut Taina Äijö sanoo.

Kun hän haluaa tunteilla, hän laittaa nostalgiset Popeda vinyylit levylautaselle rahisemaan. Kun automatkalla tarvitaan lisää potkua, esiin kaivetaan Popedan levy. Ja kun haluaa takuuvarmalle keikalle, hankitaan Popeda-liput.

Äijökin vakuuttaa, ettei ole koskaan nähnyt huonoa Popeda-keikkaa. Sappeen Huipussa yleisö pääsee erityisen lähelle bändiä, sillä kahdessa kerroksessa jokainen näkee ja kuulee mitä lavalla tapahtuu.

– Hauholta pitää aina lähteä liikkeelle. Mielellään ajaa välillä maaseudun suuntaan – etenkin kun täällä on näin hulppea keikka-areena, ensi kertaa Sappeessa vieraileva Äijö sanoo.

Liikkeelle innostanut Anne Riikonen on pannut merkille, että Popeda-yleisön keski-ikä nousee jatkuvasti – vaikka bändi onkin siitä poikkeuksellinen, että se tavoittaa laajan ikäjakauman.

– Eihän Popeda enää soi nuorisokanavilla, vaan iskelmäradioissa. Se alkaa nykyisin olla sellaista aikuisrockia, Riikonen sanoo.

 

Popeda käynnisti syksyn keikkakauden Sappeessa.