Tutustuminen: KauRat ry. järjesti kisat nuorimpien hevosharrastajien hyväksi

Sporttikortilla kisatunnelmaan

Ratsukot odottavat jonossa vuoroaan.

Keväällä 2013 perustettu ratsastusseura, Kaukkalan Ratsastajat KauRat ry., osallistui sporttikorttikampanjaan nyt ensimmäistä kertaa. Seura tarjosi eka- ja tokaluokkalaisille mahdollisuuden tutustua hevos- ja ratsastusharrastukseen seuran kerhoissa.

Kaukkalan Ratsastajat järjestävät viikoittain, torstai-iltaisin hoitohevosillan ja kerran kuussa, n. joka toinen lauantai tallikerhon sekä heppakerhon. Hoitohevosilloissa keskitytään heppojen hoitoon, tallikerhossa tallipuuhiin ja heppakerhossa opetellaan hevostaitoja sekä kiidetään keppihevosten kanssa opetellen oikeita ratsastusasioita.

Sporttikorttilaisille ratsastusseura tarjosi lisäksi lähes joka kerhossa mahdollisuuden talutusratsastukseen.

– Kaikkein parasta kerhoissa oli lasten ilmeet ja kommentit, kertoo Kaukkalan Ratsastajien sihteeri Virpi Pennanen ja jatkaa että, mieleen painuvin lausahdus pienen sporttikorttilaisen suusta tuli hänen katsellessa Vinski-ponia:

– Äiti, musta on tullut heppahullu!

Virpi Pennanen toimi seuran yhteyshenkilönä sporttikorttikampanjassa.

– Pyysimme ennakkoilmoittautumiset kerhoihin, jotta osasimme varautua tulijoihin ja jotta saimme pidettyä ryhmän sopivan kokoisena, Virpi kertoo.

Tiukka keskittyminen – kohta päästään radalle.

– Halusimme, että ehdimme opastaa jokaista ja että jokainen pääsee oikeasti osallistumaan, Virpi jatkaa.

Kaiken kaikkiaan sporttikorttilaisia kävi seuran kerhoissa lähemmäs kolmekymmentä ja useampi kävi vielä useamman kerran!

Virpi jatkaa:

– Huomasimme, että vanhemmat toivat lapsia jopa Tampereelta ja Pirkkalasta asti, mikä oli meistä hieno osoitus kuinka lasten vanhemmat arvostavat sporttikorttikampanjaa ja seurojen järjestämää laadukasta nuorisotyötä.  Kampanjan ollessa loppusuoralla voimme todeta sen sujuneen kaikin puolin hyvin. Iloksemme myös vanhemmat olivat todella mukavasti mukana kerhoissa – juuri kuten kerhoissamme tarkoitus onkin, lapset ja aikuiset yhdessä!

Keppihevosen selkään

Sporttikorttikampanjan päätöstilaisuutena järjestettiin lauantaina 26.10.2013 Luopioisten ratsastuskeskuksessa Kepparikisat. Luokka I oli

Palkintojen jako odottaa. Kuka saa pokaalin?

Hevoshullun estekisa keppareille, avoin kaikille alle 18-vuotiaille.

Luokan tukijat Hevoshullu -lehti ja Kaukkalan Ratsastajat mahdollistivat sen, että osallistuminen oli ilmaista kaikille osallistujille. Luokassa kaikki osallistujat palkittiin heppa-aiheisilla palkinnoilla ja lisäksi arvottiin kolmelle hienot pokaalit. Palkintojen ja kunniakirjojen jaon jälkeen kisaajat kirmasivat vielä kunniakierrokselle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?