Mitä tapahtuu Yhden tähden hotellissa?

Ohjaaja, näyttelijä ja tuottaja Heikki Vihinen haluaa nyt kirjoittaa Sappeelle.

Sappeen kesäteatterissa käännetään viimekesäinen konsepti ylösalaisin. Kun kesällä 2013 esitettiin monen yleisön edessä ja yli sadassa näytöksessä ennen Sappeeta testattua Juice – taiteilijaelämää -musikaalia, vuonna 2014 tarjoillaan kotimaisen musiikkikomedian kantaesitys.

Yhden tähden hotelli -nimisen näytelmän juoni on vielä tarkoin varjeltu salaisuus. Tuottaja, käsikirjoittaja ja ohjaaja Heikki Vihinen työstää sitä parhaillaan ja sovittelee mielessään mahdollisia näyttelijöitä rooleihin. Tämän vuoden produktio oli hänen tuotantoyhtiönsä ensimmäinen työ Sappeessa. Siitä jäi kaikin puolin positiivinen tuntu.

– Viime kesä oli meille niin hyvä kokemus, että se innostaa kovasti uuteen projektiin, Vihinen kertoo.

Vihinen on armoitettu kuplettien ja komedioiden kirjoittaja, joka tunnetaan erityisesti tv-sarjan Kummeli toisena käsikirjoittajana yhdessä Timo Kahilaisen kanssa. Hänen tuotantoaan ovat myös muun muassa suositut komediat Saunailta ja Alivuokralainen sekä musiikkinäytelmä Kalliolle kukkulalle Pyynikin kesäteatterille vuonna 2008.

Yhden tähden hotellista tulee musiikkikomedia Sappeeta varten. Koko Suomen tuntema kuplettitaituri ei vähättele pientä teatteria.

– Sappee on fantastinen paikka. Tilan luonne on ihan erikoislaatuinen ja sinne on upea kirjoittaa. Sitä paitsi, jos onnistuu kirjoittamaan näytelmän, joka menestyy jossain hyvin, se leviää pian muuallekin, Vihinen toteaa.

 

Teatteria talvella?

Hölmölän värikäs väki ei pelkää pakkasta ja kinoksia. Viime talven näytelmä Sappeessa oli Kulttuuriosuuskunta Terän uusi aluevaltaus.

Viime talvena hiihtolomaviikoilla kansantarinoista tutut hölmöläiset herättivät Sappeen kesäteatterin kinosten keskeltä henkiin. Kulttuuriosuuskunta Terän väki tuotti talvinäyttämölle Mika Eerolan kirjoittaman ja ohjaaman puolen tunnin pituisen näytelmän Hölmöläistarinoita, jota esitettiin kahden viikon aikana 14 kertaa.

Esitys valmistui nopealla aikataululla, mistä johtuen sitä ei ehditty pitkään markkinoida. Vähäinen tiedotus pienensi jonkin verran katsojalukua, mutta taiteellinen menestys Hölmöläistarinoita-näytelmä ehdottomasti oli.

Lumihangessa tallusteleva Hölmölän väki viehätti katsojia tempauksillaan ja värikkyydellään, ja Terän väki puolestaan mieltyi talviseen ulkoilmateatteriin.

– Vaikka se oli omalla tavallaan työlästä ja haastavaa, niin meille jäi mukavat muistot. Kiinnostusta riittäisi uuteenkin produktioon, jos Sappee haluaa ottaa meidät vastaan, Mika Eerola kertoo.