Siina ja Taikaradio nosti tunnelman ja kannat kattoon

Samuli Roininen ja hänen isänsä Jussi kertoilivat Siina Hirvoselle esityksen kohokohdista konsertin jälkeen.

Ulkona satoi, mutta sisällä Kangasalan lukiossa paistoi aurinko Kangasalan MLL:n 90-vuotisjuhlassa. Jo ennen puoltapäivää tapahtumaan oli myyty yli 200 pääsylippua, jotka oikeuttivat sisäänpääsyyn niin temmellyskentäksi muuttuneeseen liikuntasaliin kuin konsertti- ja jumppasalin yhdistelmäksi jalostuneeseen auditorioonkin.

Erityisesti auditorion vallannut Siina ja Taikaradio oli monelle lapselle kova juttu, ja esimerkiksi suoramalaiselle Onerva Tauriaiselle onginnat, pomppulinnat, pallomeret ja rodeohärällä ratsastamiset olivat silkkaa ylimääräistä plussaa konsertin jälkeen.

Onerva Tauriainen sai kesytettyä rodeohärän.

Myös 2,5-vuotias Samuli Roininen innostui konsertissa kuulemistaan tutuista ja vielä vähän tuntemattomammistakin kappaleista.

– Tämä oli ensimmäinen kerta tällaisessa isommassa tapahtumassa ja poika meinasi aluksi, että lähdetään kotiin, isä Jussi Roininen kertoo.

Nuorimies innostui kuitenkin musiikista ennen kuin kaksikko ennätti poistua paikalta – ja lopulta kolmen vartin konsertti loppui melkeinpä kesken. Lasten ja aikuistenkin onneksi Pikku Kakkosesta tuttu Siina Hirvonen osoittautui sen verran kovakuntoiseksi esiintyjäksi, että veti muutaman minuutin hengähdystauon jälkeen salin täyteen reipasta menoa vielä toisenkin kerran.

Orkesterin tahti on ollut tiivis, sillä lokakuun lopulla esiintymisiä on buukattu jopa kahdeksan yhdelle viikolle. Kaikkiaan keikkoja kertyykin vuoden mittaan kymmeniä.

Lukion liikuntasalin välineistö oli lauantaina viritelty tavallista nuoremmalle käyttäjäkunnalle.
Siina ja Taikaradio sai keikallaan hien pintaan sekä yleisölle että esiintyjille.