Kangasala-lisää ei tule

Kotihoidontuen kuntalisää ei oteta käyttöön Kangasalla ensi vuonna. Jo pariin otteeseen tänä vuonna valtuustossa käsitelty aloite palasi keskusteluun talousarvion puinnin yhteydessä. Hanna Holma (kesk) esitti sadan euron kuntalisän käyttöönottoa niissä perheissä, joissa alle kolmevuotiasta lasta hoidetaan kotona. Holma edellytti myös perheen muita alle esikouluikäisiä lapsia hoidettavan kotona kuntalisän saamiseksi.

Vihreiden Stiina Lahikainen oli huolissaan huhuista, joiden mukaan kuntalisän käyttöönotto veisi kunnan avoimet kerhot leikkauslistalle.

– Valitettavasti juuri näin siinä tulee käymään. Meillä ei ole hirveästi vaihtoehtoja, mistä voidaan ottaa pois, selvitti sivistystoimenjohtaja Leena Pajukoski.

Sosialidemokraatit vastustivat yhdessä rintamassa kuntalisän käyttöönottoa, koska perusteet lisän lakkauttamiselle eivät heidän mukaansa ole kadonneet minnekään. Päiväkodeissa on nyt hyvin tilaa ja mahdollinen subjektiiviseen päivähoito-oikeuteen puuttuminen saattaa tuoda sitä vielä lisää.

Demarit eivät olleet ainoita Kangasala-lisän vastustajia, sillä sen käyttöönotto äänestettiin nurin äänin 33–16. Kaksi valtuutettua äänesti tyhjää.