Maaseudun monitoimiyrittäjät palkittiin

Jari Jokilampi (vasemmalla) palkitsi Kuhmalahden Vuoden yrittäjinä palkitut Elena ja Sakari Kuusiston.

Laipanmaa erottaa ja yhdistää Kuhmalahden, Luopioisten ja Pälkäneen yrittäjäyhdistyksiä.

Pienet yrittäjäyhdistykset tekevät yhteistyötä, joka huipentuu syksyisissä yrittäjäjuhlissa. Tilaisuus kiertää vuorovuosin eri kunnissa. Tänä vuonna juhlaa isännöi Kuhmalahden Yrittäjät.

Yrittäjäjuhla täytti Suojan lauantai-iltana. Tilaisuuden huipensi Vuoden Yrittäjien julkistaminen.

Isäntäyhdistyksen valinta kaatoi raja-aitoja, sillä palkinto luovutettiin ensimmäistä kertaa maatilalle. Puheenjohtaja Petri Täyrönen arveli, ettei palkitulla maitotilalla vierailleille tarvitse perustella, onko maatalousyrittäjäkin yrittäjä. Kaksi ulkopuolista työllistävä kolmen lypsyrobotin tila liikuttelee yhtä isoja materiaali- ja rahavirtoja kuin samankokoinen teollisuushalli.

Valinta rikkoi myös perinteisiä reviirirajoja, sillä Elena ja Sakari Kuusiston tila sijaitsee Eräjärven puolella. Monet sen suunnan yritykset ovat Kuhmalahden yrittäjäyhdistyksen jäseniä.

Luopioisten vuoden yrittäjän Morilea Oy:n esitellyt Mirjami Valli tunnisti Hannele ja Kimmo Haatajan pitopalvelu- ja taksiyrityksen takaa saman menestysreseptin, joka toimii myös pari vuotta sitten palkitussa Liekissä: monialayritys pärjää pienemmälläkin paikkakunnalla.

Myös Pälkäneen Vuoden yrittäjä Tero Nikkanen toimii monella alalla. Ajoneuvojen ja metallien kierrätyksen ohella Nikkanen vuokraa toimitiloja ja rakennuttaa asuntoja.