Paloturvallisuusviikko: Muutamassa minuutissa voit pelastaa tai menettää kaiken

Onkkaalan ja Rautajärven palokunnilla avoimet ovet

Onkkaalan ja Rautajärven VPK:t avaavat ovensa lauantaina kello 10–14, kun yli 280 paloasemalla ympäri maan vietetään Päivä Paloasemalla -turvallisuustapahtumaa. Koko perheelle suunnatun päivän aikana pääsee sovittamaan palomiehen kypärää ja opiskelemaan kaikille tärkeitä turvataitoja.

Onkkaalan VPK on mukana Päivä paloasemalla -tapahtumassa.

Päivä paloasemalla -tapahtuma avaa valtakunnallisen Paloturvallisuusviikon. Viikon teemana on ”Muutamassa minuutissa voit pelastaa kaiken tai menettää kaiken”. Teeman avulla nostetaan esille erityisesti palovaroittimien ja poistumisen harjoittelemisen tärkeyttä.

Vain muutaman minuutin perehtyminen paloturvallisuuteen – esimerkiksi palovaroittimien testaus – voi riittää pelastamaan kaiken. Vastaavasti jo muutamassa minuutissa voi menettää kotinsa – tai mahdollisuutensa poistua tulipalosta.

Onkkaalan palokunnan talolle rakennetaan lauantaina viisi tehtävärastia, joissa pääsee harjoittelemaan ensisammutus- ja pelastautumistaitoja. Rastit selvittäneet saavat mukaansa palkinnot, joiden avulla paloturvallisuusasiat kulkeutuvat tapahtuman jälkeen kotiinkin.

 

Palokunnat pyörivät vapaaehtoisten voimin

Viidettä vuotta järjestettävän Päivä paloasemalla -tapahtuman avulla tehdään myös tutuksi palokunnan toimintaa ja houkutellaan uusia harrastajia. Palokunnan hälytys-, nuoriso- ja naisosastot tarjoavat toimintaa kaikenikäisille perheenjäsenille.

Onkkaalan paloasemalla pääsee testaamaan, miltä tuntuu pukea päälleen palomiehen sammutusvarusteet. Paineilmalaitteet ovat yllättävän painavat; vaatii aikamoista voimaa kulkea ne päällä. Samalla voi pohtia, olisiko itsestä niihin saappaisiin. Jos toiminta kiinnostaa, niin kynnys on matala: pelastajaksi voi ryhtyä lähtemällä mukaan hälytysosaston maanantaisiin harjoituksiin.

Myös Onkkaalan VPK:n nuoriso- ja naisosastoihin toivotaan jatkuvasti lisää ripeitä toimijoita.

– Palokuntaharrastus sopii kaikenikäisille ja -kokoisille. Tule juttelemaan jos haluaisit istua joskus paloautossa ja kiiruhtaa sinivalojen loisteessa keikalle, Johanna Norokorpi sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?