Rautian rautakuusi keräsi äänivyöryn

Vesa-Pekka Kyttälän ja Saija Suomisen koristelema joulupuu riemastutti asiakkaita seitsemän vuoden takaisessa kilpailussa. Perjantaista alkaen pälkäneläiset pääsevät jälleen äänestämään mielipuitaan.

Pälkäneen Rautian persoonallinen joulupuu keräsi vuonna 2006 äänivyöryn, kun Pälkäneen Yrittäjät järjestivät näyteikkunakilpailujen jälkeen joulupuukilpailun.

Vesa-Pekka Kyttälän ja Saija Suomisen somistamassa joulupuu oli kaksiosainen. Sen alaosan muodosti pyörivä teline, jonka neljään suuntaan sojottaviin metallitankoihin oli ripustettu maalarinteippirullia, maalauspensseleitä, sammutuspeitteitä, akkupora, paineilmaletku ja muuta jouluista. Kuusen huipulle teipattiin lippusiimalla koristeltu muovikuusi. Koko komeus kruunattiin Rautian muovinarulla.

Etäisesti kuusta muistuttava hökötys osoittautui kestäväksi. Se ei varistanut neulasia, eikä hätkähtänyt lämpötilanvaihteluista oven suussa. Sen sijaan koristeet vaihtuivat adventtiviikkojen aikana. Oksia täydennettiin sitä mukaa kun asiakkaat ostivat niihin ripustettuja öljykannuja ja muita koristeita.

Leikkimielisen joulupuukilpailun ja näyteikkunakilpailuiden avulla on pyritty tuomaan jouluista tunnelmaa Pälkäneen raitille ja innostamaan asiakkaita paikallisiin liikkeisiin. Tänä vuonna joulupuukilpailu järjestetään muutaman vuoden tauon jälkeen.

Joulupuut valmistuvat perjantaina vietettävään joulunavaukseen. Mieluisinta puuta voi äänestää liikkeissä ja Sydän-Hämeen Lehden nettisivuilla maanantaihin 16.12. saakka. Äänestäjien kesken arvotaan perjantaina 20.12. yrittäjien lahjoittama joulukori.