Kirpputori tekee paluun

Pirkan Kirpputorikeskus avaa ovensa sunnuntaina 1. joulukuuta uusissa tiloissa Lentolan liikekeskuksessa. Noin 800 neliömetrin tiloja on viritelty tiiviisti avajaiskuntoon viikon verran, ja yrittäjä Milla Suomen mukaan kaikki myyntipöydät on jo varattu jouluun asti.

– Ainoa asia, mikä meillä säilyi, olivat asiakkaat, Suomi sanoo.

Vaikka kirpputoriyrittäjäpariskunta on saanut ahkeroida tiiviisti uusien – ja vanhojenkin – tilojen tiimoilta, apua on ollut tarjolla. Ihmiset ovat tulleet suoraan kysymään, miten voisivat olla avuksi.

Juuri ihmisten tuki ja välittäminen antoi Suomen mukaan uskoa lähteä rakentamaan kirpputoria uudelleen tyhjästä.

– Ei tässä voi katkeroitua, vaan pitää olla positiivinen.

Avajaispäivänä tulee kuluneeksi tasan kuukausi kirpputorin edellisten tilojen tuhopoltosta. Uudet tilat sijaitsevat vain joidenkin satojen metrien päässä vanhasta, maan tasalle palaneesta rakennuksesta.

– Katsotaan, mitä siitä avajaispäivästä tulee. Pullakahveja olen varannut 2000 hengelle, mutta en tiedä riittääkö se, Suomi jännittää.