Valtuusto jätti päiväkodin kylmäksi

Ruutanaan ensi kesänä valmistuvaa Koivurinteen päiväkotia rakennetaan eriskummallisessa tilanteessa. Valtuusto päätti ensi vuoden budjetin yhteydessä leikata äänestyksen jälkeen päiväkodin lämmitysjärjestelmälle kaavaillut rahat, ja päiväkoti on valmistumassa vailla lämmitystä.

Talousarviokirjan vajaan 400 000 euron rahoitus päiväkodin lämmitykselle oli merkitty  lämmitysjärjestelmän muutoksena, mikä oli kenties omiaan sekoittamaan valtuutettujen ajatuksia.

Muutoksella tarkoitettiin kuitenkin paitsi päiväkodin myös sen vieressä olevan Ruutanan koulun öljylämmityksen vaihtamista esimerkiksi pellettilämmitykseen, koska koulun nykyinen öljylämmityskapasiteetti ei riitä sen ja valmistuvan päiväkodin tarpeisiin.

Hallintojohtaja Jonna Sillman-Solan mukaan päiväkotia ei tulla jättämään kylmäksi, vaan lämmitysjärjestelmän muutosta vietäneen eteenpäin esimerkiksi lisätalousarvion kautta.