Nokkahuiluyhtye Bravade konsertoimassa

Nokkahuiluyhtye BravadePauliina Fred, Sunniva Fagerlund, Hanna Haapamäki ja Hanna Kangasniemi – ja kontratenori Teppo Lampela esittävät joulun ajan renessanssi- ja barokkimusiikkia Kangasalan kirkossa. Puer Natus in Bethlehem -konsertti soi sunnuntaina 8. joulukuuta kello 18. Konserttiin on vapaa pääsy.

Erityisesti renessanssinokkahuiluihin perehtynyt nokkahuilukvartetti aloitti toimintansa vuonna 2004. Bravaden muusikot ovat opiskelleet vanhaa musiikkia Sibelius-Akatemiassa ja Stadiassa, Hollannin ja Saksan musiikkikorkeakouluissa sekä useilla mestarikursseilla. Kvartetti on myös opiskellut muun muassa maailmankuulun Flanders Recorder Quartetin perustajajäsenen Han Tolin yksityisopetuksessa.

Bravaden tavoitteena on esitellä kuulijoilleen nokkahuilumusiikin laajaa kirjoa, ja monipuolisesta ohjelmistosta löytyykin musiikkia keskiajalta nykypäivään – säveltäjäniminä esimerkiksi Giovanni Pierluigi da Palestrina, J. S. Bach, Henry Purcell, Henrik Marstrander, Lotta Wennäkoski ja Tomi Räisänen. Yhtye toimii aktiivisesti myös lastenkulttuurin saralla konsertoimalla mukaansatempaavalla Hajamielinen säveltäjä ystävineen esityksellä kouluissa kautta maan.

Kvartetilla on tänä vuonna ollut työn alla ensilevy ”Reflections of the past and present”.