Kristiina Kaskinen voitti ottelunsa

Akusti Naulapää otti veljensä Eliaksen kanssa näytösottelun pronssia Nääshalli Cupissa.

Alle 56-kiloisten sarjassa otellut Kristiina Kaskinen otti Aitoo Taekwon-don ainoan voiton Tampereella viikko sitten käydyissä värivöiden kisoissa. Kaskinen osallistui myös liikesarjakilpailuun, mutta siinä ei menestystä tällä kertaa irronnut.

Ahkerasti treenannut Kaskinen on Anna Tapion koulun yhdeksäsluokkalaisia, joten hänestä ei tule Aitoon kestomenestyjää, vaan keväällä on edessä paluu kotikonnuille ja seuran vaihto.

Aleksi Koski ja Oliver Davidsson etenivät omissa painoluokissaan mitaliotteluihin saakka. Molemmat palkittiin pronssilla.

Aitoon Taekwon-don edustajista Saska Gröndahl, Akusti Naulapää, Elias Naulapää, Oliver Davidsson ja Aleksi Koski palasivat Nääshalli Cupista pronssimitalin kanssa.

Saska Gröndahlilla olisi ollut ottelussa mahdollisuuksia kirkkaampaankin mitaliin, mutta edelliskisojen tapaan hermoilu pilasi ensimmäisen matsin. Sen jälkeen hän hoiti loput ottelut ja pokkasi yli 85-kiloisten sarjassa pronssia.

Näytösottelun pronssimitaleista kilpailtiin aitoolaisten kesken. Punavöisten Akusti ja Elias Naulapään ennalta harjoittelema näytösottelu arvosteltiin sinivöisten Aleksi Kosken ja Oliver Davidssonin ohjelmaa paremmaksi.

Aleksi Koski kukisti 57-kiloisten pronssiottelussa Elias Naulapään. Oliver Davidssonin käsi nostettiin alle 70-kiloisten pronssiottelun päätteeksi.

Sinivöinen Jan Salmi kilpaili voimamurskauksessa. Menetystä ei irronnut, kun potkut osuivat vääriin kohtiin, eivätkä laudat hajonneet.

Aukusti Naulapää oli mukana myös liikesarjoissa. Liikkeistä puuttui kuitenkin muiden aitoolaisten tapaan terävyyttä ja näyttävyyttä. Tässä lajissa tarvitaan treeniä ja tuhansia toistoja, jotta oikeanväriset liput alkavat nousta suorituksen päätteeksi.

Nääshalli Cup päätti taekwondon harrastajien kisakauden tältä vuodelta. Aitoo taekwon-do isännöi keväällä vastaavanlaista värivyökisaa Pälkäneen yhteiskoululla.

 

Nääshalli Cup 24.11. Tampere.

Näytösottelu naiset ja miehet 6–1 gup. 1) Aino-Reetta Väänänen / Petri Tuovinen, HY TKD, 2) Alina Tiits / Heidi Sahlberg, Hosin Sul, 3) Akusti Naulapää / Elias Naulapää, Aitoo.

Ottelu miehet 5–1 gup, alle 70 kg. 1) Janne Manninen, Black Eagle Tampere, 2) Markus Amberla, HY TKD, 3) Oliver Davidsson, Aitoo.

Ottelu miehet 5–1 gup, alle 57 kg. 1) Anthony Nguyen, Tornio, 2) Klaus Vainikainen, Espoo, 3) Aleksi Koski, Aitoo.

Ottelu naiset 5–1 gup, alle 56 kg. 1) Kristiina Kaskinen, Aitoo, 2) Heidi Rintala, ITSF, 3) Juuli Keränen, Tornio.

Ottelu miehet 9–6 gup, yli 85 kg. 1) Tuomas Porkkala, TamTKD, 2) Joni Ala-Kapee, TKD Center, 3) Saska Gröndahl, Aitoo.