Linnan juhlien tyyliin

Toivo, Matias ja Sara olivat mukana Pukkivuoren ryhmiksen talvitaideteoksen teossa.

Viisivuotias Linda esittelee pinkkiröyhelöistä juhlamekkoaan, jonka hän on saanut mummiltaan.

– Mummi toi tämän ulkomailta. Ihan sopii minulle, vaikka en tykkää muuten pukeutua hienosti, Linda kertoo. 

Annukan mekko on hankittu Pukkivuoren ryhmäperhepäiväkodin järjestämää itsenäisyyspäiväjuhlaa varten. Kun Annukka on kertonut pukunsa tarinan, hän mainitsee tietävänsä mitä itsenäisyyspäivä tarkoittaa.

– Se on sitä, että Suomesta tuli itsenäinen. Isi kertoi sen mulle, Linda paljastaa.

 

Tanssia ja Suomi-näyttely

Helena Heikkilä toimi itsenäisyyspäiväjuhlan tanssittajana.

Pukkivuoren ryhmiksen itsenäisyyspäiväjuhlaan osallistuivat myös Laitikkalan, Tuulenpesän ja Myttäälän ryhmikset.

– Halusimme kasvattaa yhteenkuuluvuuden tunnettamme, ja lisäksi tarkoituksena oli yksinkertaisesti järjestää lapsille kivat juhlat, lastenhoitaja Helena Heikkilä kertoi.

Juhlat järjestettiin linnan juhlien tapaan, ja lapset olivat juhlissa vieraiden roolissa. Juhla alkoi presidenttiparin – jota esittivät varhaiskasvatuksen aluejohtaja Mika Pietilä ja Helena Heikkilä – kättelyllä. Tanssi kahmaisi suurimman osan päivästä. Suosittua lastenmusiikkia esittivät Milto ja Päivi Marko.

Ruokailun jälkeen tutustuttiin Suomi-näyttelyyn. Näyttelyn yhdellä seinustalla oli kaksi osastoa, joista toinen esitteli nyky-Suomea ja toinen vanhaa Suomea. Esillä oli esimerkiksi kaksi valokuvaa, joissa toisessa oli kuvia lapsista television äärellä, ja toisessa radion äärellä. Lapset saivat myös tutustua Suomen eläimistöön, vanhoihin rahoihin, puuleluihin ja kahvimyllyyn. Olipa seinillä pieniä tietopläjäyksiäkin liittyen Suomen itsenäistymiseen.