Kirjaston aukioloon muutoksia Kuhmalahdella

Kuhmalahden lähikirjaston aukioloajat muuttuvat vuodenvaihteessa. Kirjaston viikoittainen aukioloaika lyhenee neljällä tunnilla. Syynä supistukseen on kunnan kirjasto- ja kulttuuripalvelujen mukaan vaikea työvoimatilanne erityisesti silloin, kun jompikumpi kirjaston työntekijöistä on vuosilomalla tai sairauslomalla. Kirjaston ollessa auki kello 12–20 kahtena päivänä viikossa työpäivät voivat venyä liian pitkiksi, eikä kunnan tiukentunut sijaiskäytäntö toisaalta anna enää myöten sijaisen hankkimiseen vuosilomien ja pidempien sairauslomien ajaksi.

Uusista aukioloajoista on neuvoteltu Itellan kanssa, koska kirjastossa hoidetaan postin palvelupistettä.

Jatkossa kirjasto on avoinna maanantaisin ja torstaisin kello 13–19, tiistaisin ja perjantaisin kello 9–15 ja keskiviikkoisin kello 12–15. Aukioloajat ovat voimassa ympäri vuoden, ja aattopäivinä kirjasto on auki kello 9–15.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi muutokset viime viikolla.