SB Luja E02/03: jokaiselle jotakin

Arttu Marttila ja reilut 30 muuta 10–11-vuotiasta junioria pelaa salibandya Luja-Lukon väreissä.

Nuorten urheiluharrastukset koetaan Pälkäneen Luja-Lukossa sydämen asiana, on sitten kyse tavoitteellisesta kilpaurheilusta tai kevyemmästä kerhotoiminnasta.

Salibandyjaoston  suurin harrastajaryhmä koostuu 2002–2003 syntyneistä nuorista. Maanantaisin Luja-Lukko Areenalla kirmaa pallon perässä keskimäärin 26 lajista innostunutta tenavaa. Koko vahvuus ryhmällä on 33 harrastajaa + neljä toimihenkilöä, eli osallistumisaktiivisuus on todella huippuluokkaa. Vaikka käytössä on suhteellisen suuri tila, vaikuttavat maanantain treenit välillä melkoiselta sirkukselta.

Ryhmästä 20 pelaajaa muodostaa Salibandyliiton viralliseen sarjaan osallistuvan joukkueen. Nämä pelaajat + loppuryhmä pelaavat myös kevyempää maakuntasarjaa, jossa joukkueita on mukana lähiseudulta. Näin taataan mielekästä tekemistä kaikille.

Treenaaminen pelkän treenaamisen vuoksi kun ei ole motivoivaa, vaan jutun suola on mittelöissä muita vastaan.

 

MAAKUNTASARJA (Peli meille kaikille)

Tällä kaudella Maakuntasarjaan osallistuu Pälkäneen lisäksi joukkueita Valkeakoskelta, Turengista, Kangasalta, Vesilahdelta sekä Iittalasta.

Maakuntasarjakausi pyörähti käyntiin lokakuussa Turengin turnauksella.

Tällä kaudella myös maakuntasarjassa pidetään sarjataulukkoa. Tällä hetkellä PäLu 1 johtaa ja PäLu 2 on kolmantena. Välissä KalvKe Kalvolasta.

Kevätkaudella todennäköisesti pelataan systeemillä, jossa ”alkusarjan” neljä parasta joukkuetta pelaavat keskenään sekä neljä heikoiten menestynyttä vastaavasti keskenään. Näin pyritään saamaan mahdollisimman tasaisia pelejä.

Karkelot näiden ryhmien osalta jatkuvat Turengissa 14.12.

 

ALUESARJA (Tavoitteet korkeammalla)

SB Lujan 02/03 ryhmä osallistuu myös SSBL:n Sisä-Suomen viralliseen sarjaan haastajasarjassa, jossa mukana on kaiken kaikkiaan yhdeksän joukkuetta.

Ensimmäinen turnaus tämän ryhmän osalta koettiin Luja-Lukko Areenalla marraskuun puolivälissä. Ensimmäisestä turnauksesta kaksi voittoa oli erittäin hyvä alku kauteen, mutta tarina jatkuu ja näihin tuloksiin ei pidä tuudittautua vaan jokaiseen matsiin pitää lähteä oikealla asenteella – eli jokainen antaa kaikkensa joukkueen menestyksen eteen.