Joulukuusi metsästä luvan kanssa

Metsänhoitoyhdistykset järjestävät geokätköilyä mukaillen joulun alla tempauksen, jossa voi epävirallisesta geokätköstä löytää joulukuusen. Mukana on myös Sydän-Hämeen alueella toimiva metsänhoitoyhdistys Roine.

Joulukuusi tai -kuuset löytyvät GPS-koordinaattien osoittamasta paikasta lauantaina 14. joulukuuta. Paikalle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää kuusen löytöpalkkiona. Kuusen lisäksi samojen koordinaattien osoittamassa paikassa on kätköpurkki, jossa on lokivihko, johon kaikkien paikan löytäneiden toivotaan kirjaavan käyntinsä. Purkissa on yllätys vielä muutamalle ilman kuusta jääneelle.

Tempauksella metsänhoitoyhdistykset haluavat paitsi toivottaa hyvää joulua myös kiinnittää huomiota siihen, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Poikkeuksen tekevät nämä joulukuusikätköilyssä löytyvät kuuset, jotka on merkiksi koristeltu punaisella metsänhoitoyhdistys-kuitunauhalla.

Kuusikätköjen koordinaatit julkaistaan lauantaiaamuna 14. joulukuuta sivulla www.metsanomistajat.fi/joulukuuset sekä metsänhoitoyhdistys Roineen sivuilla.

Pirkanmaalla kuusia on kätketty jo kahden edellisen joulun alla.