Kimmo Pyykkö tekee Olavi Virta -muistomerkin

Nimikkomuseon Kangasalle saava Kimmo Pyykkö tekee Olavi Virta -muistomerkin, joka paljastetaan laulajan syntymän satavuotisjuhlan kunniaksi Sysmässä helmikuussa 2015.

– Hopeinen kuu -muistomerkistä tulee metallinen oodi Olavi Virralle, hänen elämälleen ja universaalille, ainutlaatuiselle lahjakkuudelleen tulkita suomalaista melankoliaa ja unelmia, musiikkia yleensä, kuvanveistäjä sanoo.

Hänen mielestään tangotaituri on muistomerkkinsä ansainnut.

– En koe, että kevyen ja klassisen musiikin välillä olisi mitään jakolinjaa. On vain musiikkia joka vaikuttaa ja kuljettaa ajatuksia sekä toisaalta musiikkia, joka ei sitä tee. ’Hopeinen kuu’, melankolia, unelmat, tummat sävyt – ne ovat ainutkertaista Olavi Virtaa.

3 x 5 x 2 metrin kokoinen muistomerkki tehdään ruostumattomasta teräksestä ja Ylämaan vihreästä graniitista. Työn tilaa Lions Club Sysmä. Muistomerkin sijoituspaikaksi on ehdotettu Sysmän vanhaa toria ja sen luontotaustaa. Lopullinen sijoituspaikka päätetään yhdessä Sysmän kunnan kanssa.