Myry on elänyt metsissä maaliskuusta alkaen

Maaliskuusta alkaen karkuteillä ollut Myry on viisivuotias narttu. Sen emä on portugalinvesikoira ja isä saksanpaimenkoira.

Kohta vuoden kestänyt koirajahti ei ole vieläkään tuottanut tulosta, vaan Rautajärveltä maaliskuussa karannut Myry viettää joulunsa ilmeisesti Pohjan metsissä.

– Etsijäkoirat olivat Myryn jäljillä Pohjan metsissä itsenäisyyspäivänä. Koirat löysivät alle kolmen vuorokauden ikäisiä jälkiä, mutta näköhavaintoa koirasta ei saatu, Martta Lehtojoki kertoo.

Musta, katoamishetkellä noin 25-kiloinen koira karkasi maaliskuussa Rautajärveltä. Se jolkotteli ilmeisesti jäitä pitkin Luopioisiin, jossa koirasta saatiin havaintoja useampaankin otteeseen.

Myryä on yritetty pyydystää ja loukuttaa useaan otteeseen, mutta villiintynyt koira osaa välttää ansat. Lehtojoki on ruokkinut karkulaista aina kun sen sijainti on selvinnyt. Ruokintapaikalle asennettu riistakamera on varmistanut, että ruuat katoavat oman koiran kitaan.

– Myry on villiintynyt ja se osaa väistää ihmistä. Sitä ei kannata yrittää ottaa kiinni, vaan toivon että minulle ilmoitettaisiin välittömästi, jos se päästään näkemään.

Jos koira saadaan kiinni, se voi palata kotiinsa.

– Koira kesyyntyy yhtä nopeasti kuin villiintyykin.

Martta Lehtojoen lisäksi myös hänen kaksivuotias tyttärensä kaipaa koiraa.

Myryn emä on portugalin vesikoira ja isä saksan paimenkoira. Kadonnut koira on äitinsä tapaan musta.