Joulujuoksijoita yli 500

Kuhmalahden joulujuoksun nuorin osanottaja oli Roosa Välimäki (etualalla), joka lähti lenkille yhdessä äitinsä Marin kanssa.

Aitoolaisten Anssi Kukkosen ja Irma Puttosen liikkeelle laittama hyväntekeväisyystempaus on tuottanut pitkälti toistakymmentä tuhatta euroa lastensuojelutyöhön.

Itsekin juoksutapahtumia järjestävä Kukkonen pääsi etelän lomalla seuraamaan hauskaa joulujuoksua, jossa pukit painelivat parta lepattaen pitkin katuja. Kukkonen ja Puttonen jalostivat sen perusteella Suomen oloihin ja joulunalusaikaan sopivan tapahtuman ja tarjosivat sitä Pelastakaa Lapset ry:lle varainkeräystapahtumaksi.

Joulujuoksuun voi osallistua kuka tahansa missä tahansa juoksemalla jouluisissa varusteissa kymmenen kilometrin lenkin. Mukaan ilmoittaudutaan Pelastakaa Lapset ry:n sivuilla ja 20 euron osanottomaksu ohjataan tukiperhetoimintaan.

Torstaihin 19.12. mennessä mukaan oli ilmoittautunut 511 juoksijaa. Osanottajia on enemmän, sillä kaikki eivät ole halunneet nimeään julki.

Lisäksi eri puolilla Suomea on järjestetty tempauksia, jotka ovat koonneet kymmeniä juoksijoita. Joulun alla punanutut ovat kirmanneet muun muassa Luopioisissa, Kuhmalahdella, Valkeakoskella ja Tampereella.

 

Hyvää laitettu ahkerasti kiertoon

Mediakoordinaattori Tuuli Nurminen Pelastakaa Lapset ry:stä on iloisen yllättynyt siitä, millaisen huomion Joulujuoksu on saanut, vaikkei järjestö ehtinyt mainostaa sitä juuri ollenkaan ensimmäisenä vuonna.

– Joulujuoksusta tulee ilman muuta perinne.

Ensi vuodeksi on jo kehitelty kalenteri, johon Joulujuoksuja kootaan. Sieltä voi etsiä itselleen sopivan tapahtuman, jos ei halua lähteä itsekseen lenkille tai järjestää omaa tempausta. Lisäksi Pelastakaa Lapset ry suunnittelee ensi vuodeksi omaa isoa Joulujuoksua Helsinkiin.

– Sanaa ja hyvää on laitettu hämmästyttävän tehokkaasti kiertoon. Ihmiset ovat panostaneet pukuihin ja lähettäneet hauskoja kuvia tapahtumista, Nurminen kiittelee.

Joulujuoksu on kaikki voittavat -tempaus: kuntoilija saa liikunnan ja antamisen iloa. Lisäksi juoksijat tartuttavat jouluiloa reitin varren katsojiin.

 

Kuhmalahdella 21 joulujuoksijaa

Kuhmalahdella Joulujuoksu keräsi 21 osanottajaa ja kolme koiraa, jotka nekin oli puettu jouluisesti tonttulakkeihin, kimallenauhoihin ja led-valopantoihin. Nuorin osallistuja oli kolmevuotias Roosa Välimäki, joka lähti lenkille äitinsä Marin kanssa.

Kävelyporukka kierteli sauvojen kanssa tai ilman pitkin kirkonkylän valaistuja kävelyteitä. Juoksuporukka kävi valolenkillä, joka sisälsi pimeitäkin tieosuuksia. Lenkin päätteeksi Pia Rauhalahti veti venyttelyt Pentosalissa, ja Kuhmalahden Kisa tarjosi osallistujille myös glögit ja piparit.

Urheiluseura lahjoitti kampanjaan jokaisen henkilökohtaisen lahjoitussumman lisäksi viisi euroa osallistujaa kohti, sillä mukava yhteislenkki oli samalla seuran pikkujoulutempaus. Tulevien vuosien Joulujuoksun yhteyteen ideoitiin saunailtaa ja muutakin pikkujouluohjelmaa.

Kuhmalahdella 21 juoksijaa levitti joulutunnelmaa ja välitti tukensa lastensuojelutyöhön.