Hetki metsän keskellä

 

Julia Järvenpään runo hetki syntyi metsän keskellä.

Pohjan koulun kuudetta luokkaa käyvä Julia Järvenpää on ihmeissään valtakunnallisessa Runonmaa-kilpailussa saamastaan kunniamaininnasta, jonka hän ansaitsi 5.–6.-luokkalaisten sarjassa.  Alakoulun 3. – 6. ja yläkoulun 7.–9. luokille suunnattuun runokilpailuun lähetettiin 559 runoa.

– On se kyllä aika hyvä saavutus siihen nähden, että minä en juuri kirjoita,  Järvenpää naurahtaa.

Järvenpään ainoat kaunokirjalliset tekstit ovat syntyneet lähinnä äidinkielen tunnilla. Sen lisäksi, ettei hän kirjoittele kotonaan pöytälaatikkoon, hän ei myöskään harrasta lukemista erityisen aktiivisesti.

– Harrastukseni ovat enemmänkin urheilullisia. Ratsastan, laskettelen ja käyn pallokerhoa, Järvenpää luettelee.

Sijoituksesta innostuneena Järvenpään motivaatio kirjoittamiseen on kuitenkin kasvanut.

– Olen ajatellut, että kirjoittaisin lisää runoja ja pieniä tarinoita. Tällä hetkellä eniten kiinnostaisi kirjoittaa luontoaiheisia tekstejä, Järvenpää suunnittelee.

 

Runo syntyi nopeasti

Kunniamaininnan saanut runo nimeltä Hetki syntyi ympäristöopin tunnilla. Alkuidean runoon Järvenpää keksi jo luokassa katsellessaan ikkunasta ulkona huojuvia puita.

– Sitten menimme ulos metsään ja teimme erilaisia aistiharjoituksia, kuten kuulostelimme erilaisia ääniä, Järvenpää kertoo.

Näiden havaintojen pohjalta Järvenpää kirjoitti runon nopeasti.

– Olin metsässä ja runo vain tuli. Toki olin miettinyt jo ennalta vähän kielikuvia, koska olimme harjoitelleet niitä äidinkielentunnilla. Nimikin oli helppo keksiä. JotenkinHetki sopi täydellisesti juuri tälle runolle.

 

Julia Järvenpään runon pääsee kuulemaan Runonmaan internetsivuilla olevan Mobiilikartta-linkin kautta. Osoite: http://www.runonmaa.fi/.