Välivuosi

Kulunut vuosi oli Suomessa välivuosi. Peruspalveluministeriä vaihdettiin heti kun tämä näytti hiukan ymmärtävän, mitä merkitsevät sote ja some. Espoolainen musiikkitelevision juontaja Maria Guznetsova-Richadson sai luovuttaa paikkansa äänekoskelaiselle Susanna Huoviselle. Molemmat ovat sosiaalidemokraatteja.

Kun tamperelainen pitkän linjan kouluttaja Jukka Gustafsson oli päässyt suunnitelmissaan hyvään alkuun, lähtö tuli hänellekin. Tilalle tuli pikkuinen porilaistyttö Krista Kiuru, joka pyrkii myllertämään opetussuunnitelmia muun muassa lapsia yhdellä ylimääräisellä oppivuodella kiusaamalla. Nämäkin ovat sosiaalidemokraatteja.

Pisa -tutkimukset teetettiin maahanmuuttajilla.

Uusi vuosi on kuitenkin aivan erilainen. Työttömyys vähenee. Nuorisotakuu tyhjentää peliluolat. Angry birds on taakse jäänyttä elämää. Sotshin talvikisoista ropisee Suomelle mitaleja, Janne Ahonen ottaa kaksi mitalia, naishiihtäjät kolme. NHL:stä saadaan leijonapaitaan Selänne ja Koivut, pienemmät tekijät hoitavat loput.

Luokkakoot pienevät. Ja jolleivät pienene, luokkasota jatkuu ja Jutilan naamarit haetaan vintiltä esiin. Kiakkovieraat iskevät kahdella Montreal mailalla Aitoon kirkastusjuhlilla.

 

 

Kuntarajat poistetaan, samoin sairaanhoitopiirit. Niistä tehdään terveydenhoitopiirejä. Terveyskeskukset muutetaan sairauskeskuksiksi.

Huoltoasemat häipyvät pohjavesialueilta. Suomihan on pelkkää pohjavesialuetta.

Sähköautoihin otetaan virta vihreitten piirissä jo kauan vireillä olleen ratkaisun mukaan töpselistä. Hollantilaisen Shell-öljy-yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila tekee saman tempun Suomen Shellille kuin hän teki Nokialle. Vielä on jäljellä muutama asema. Shellin pääkonttori siirretään Romaniaan tai Bulgariaan.

Se, että kaikki tulevat liikkeemme sähköauton ratissa paljastuvat ajantasaisesti uuden navigaatiojärjestelmän avulla, on tietenkin mainio asia. Iltapäivälehdet näkevät heti, kuka kenenkin auton etupenkillä tai takapenkillä kukertelee, Seitsemän päivää -lehdelle annetaan sakotusoikeus. Kun liikkuva poliisi on lakkautettu, yhteiskunta saa miljoonasäästöt.

Eurovaalit ovat seuraavana vuorossa. Voimme olla onnellisia siitä, että Timo Soini jää johtamaan Espoon kaupunginvaltuustoa ja eduskunnan ulkoasiain valiokuntaa. Jos hän ja Mauri Pekkarinen luikkisivat Euroopan suuntaan, eduskunnan kyselytunnit voisi lopettaa.

 

 

Ystävämme Risto Helminen kirjoitti koskettavan selviytymistarinan jouduttuaan suurin ongelmiin tunturilapissa.

Kertomuksessa oli mainittu Aslak-helikopteriyhtiö, mutta täsmennän hiukan.

Lapin tuntureilla lääketieteen tohtori Pertti Yliniemi on rakentanut kopterilaivueen, jolle kertyy kymmeniä pelastustehtäviä joka ainoa vuosi.

Lapland Hotels ketjun omistava Yliniemi on esimerkki vaatimattomasta hyväntekijästä, jonka palvelusta Ristokin sai iloita.