Miksi maksamme siirrosta enemmän kuin sähköstä?

Ihmettelen Elenian laskua sähkön siirrosta, kun sähkön toimitus ei ole pelannut. Miksi esimerkiksi Virossa kahden tunnin katkos tuo heti hyvän hyvityksen laskuun? Suomessa se ei toteudu.

Maksan sähkön siirrosta enemmän kuin varsinaisesta sähkön kulutuksesta. Miksi Elenia ei laita sähköverkkoja kaapeleihin maan alle kuten Viron Saaremaalla on tehty?

Oli tosi hauskaa hakea hepoille vettä järvestä, kun tuuli meinasi viedä laiturilta järveen. Akvaariot ja pakasteet piti hoitaa aggregaatilla noin kymmenen tunnin ajan.

Missä hyvitys kuluneesta bensasta ja vaivasta, kun sähkö on pois yli kaksi tuntia? Eikä ollut ainut kerta tänä syksynä.

Missä Elenian laskussa näkyy hyvitys sähkökatkoksista ja ennen kaikkea niiden kestosta?

Ihmettelen, että olemme Viroon nähden niin takapajuinen maa, ettei mikään pelaa.

Eikö mitään vaatimuksia ole Suomessa sähkön toimittamisesta? Muistaakseni olen lukenut, että pidempiaikainen katkos pitää näkyä laskussa, vaan eipä ole näkynyt.

Virossa laskussa näkyy myös se, millaista voimaa on sähkön tekemiseen käytetty. Olemmeko siis noin paljon jäljessä kehitystä naapurimaastamme?

Sähkölasku Virosta tulee samassa laskussa sähkön kulutuksen ja siirron osalta, joten sitä on huomattavasti helpompi seurata. Voin vakuuttaa, että vaikka siellä on talvisaikaan vain lämmitys päällä, emme ole nyt maksaneet mitään katkosten ja muiden syiden takia koko talvena – viime talvena kylläkin liikaa, kun ei ollut katkoksia. Jokaisesta huoltokatkoksesta tulee myös ilmoitus ja hyvitys laskuun ja se näkyy laskussa tunteina ja minuutteina.

Miksi meidän täällä Suomessa pitää moista sietää?

 

Riitta Parviainen